Κυριακή, Μαϊος 19, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 08:39

Ελλείψεις στα σχολεία καταγγέλει η Ενωση Γονέων Βέροιας

Τις σοβαρές ελλείψεις σε σχολεία κιι ιδιαίτερα στο ΕΠΑΛ καταγγέλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα εξής:

"Η ΕΣΓΚ Β/θμιας Βέροιας, παρά την παρέλευση σχεδόν 2 μηνών από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, διαπιστώνει καθημερινά με απογοήτευση ότι, οι αναμενόμενες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία της δευτεροβάθμιας Βέροιας, και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο των ΕΠΑΛ, παραμένουν διογκώνοντας τα ήδη σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η κατάσταση αφορά εκατοντάδες μαθητές, εκ των οποίων πολλοί βρίσκονται στην Γ΄Λυκείου και θα πρέπει σε λίγους μήνες να εξεταστούν για την απόχτηση του πτυχίου τους, έχοντας όμως διδαχθεί ελάχιστες ώρες κρίσιμων και απαραίτητων διδακτικών αντικειμένων της ειδικότητάς τους!

Η πραγματικότητα αυτή καθιστά την εκπαίδευσή τους ανεπαρκή και διαρκώς υποβαθμιζόμενη.

Με δεδομένα τα παραπάνω προβλήματα, θα έπρεπε οι αρμόδιοι φορείς της πόλης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε εκφράσεις και κινήσεις ,ιδίως όσον αφορά την ευαίσθητη ψυχολογία των μαθητών, που ταλαιπωρούνται από τη διαιώνιση των χρόνιων προβλημάτων της εκπαίδευσης στη χώρα αλλά και τις σημαντικές αλλαγές που επιφέρουν κάθε φορά οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Μεταρρυθμίσεις που αντί να έχουν στόχο τη βελτίωση της εκπαίδευσης, αντίθετα την υποβαθμίζουν και την καθιστούν ανεπαρκή έως ανύπαρκτη".