Δευτέρα, Ιούνιος 17, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2013 15:17

Είσαι άνεργος έως 29 ετών και έχεις επιλεγεί

Στο πρόγραμμα «Επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας»; Το επόμενο στάδιο που πρέπει να ακολουθήσεις είναι:

Κάθε ωφελούμενος, δικαιούχος της επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας, ανεξάρτητα εάν συμπλήρωσε την αίτηση στο σπίτι του ή σε κάποιο εκπαιδευτικό κέντρο, οφείλει μέχρι 31 Οκτωβρίου 2013 να ενεργοποιήσει την επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας.

Πριν την ενεργοποίηση τις επιταγής πρέπει να επιλέξει

α) το πρόγραμμα κατάρτισης (αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα) και

β) τη συνεργαζόμενη επιχείρηση πρακτική σε συνδυασμό με τον αριθμό των προτεινομένων από τον πάροχο κατάρτισης θέσεων πρακτικής άσκησης.

 

Οι πάροχοι κατάρτισης είναι υποχρεωμένοι (πριν οι ωφελουμένων επιλέξουν τον πάροχο κατάρτιση) να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους τα προγράμματα κατάρτισης (αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανά θεματικό αντικείμενο) και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης, ώστε να διευκολυνθούν οι ωφελούμενοι να επιλέξουν το εκπαιδευτικό κέντρο με τον οποίο θα συνεργαστούν.

 

Αφού ο κάθε ωφελούμενος επιλέξει το εκπαιδευτικό κέντρο με το οποίο θα συνεργασθεί, το πρόγραμμα κατάρτισης και την επιχείρηση πρακτικής άσκησης, θα πρέπει να προσκομίσει για την εγράφη του στον πάροχο κατάρτισης:

i. Την Αίτηση Συμμετοχής του.

ii. Τα δικαιολογητικά για την τεκμηρίωση των στοιχείων που δήλωσε στην Αίτηση Συμμετοχής του. Σε περίπτωση που τα δικαιολογητικά αυτά τα έχει καταθέσει σε κάποιο πάροχο κατάρτισης εκ των προτέρων, αποτελούν προσωπικά δεδομένα και ο κάθε ωφελούμενος αποφασίζει με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον σε ποιον πάροχο κατάρτισης θα τα προσκομίσει.

 

Στην φάση αυτή ο ωφελούμενος, πρέπει πρώτα να επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης και μετά να προσκομίσει τα δικαιολογητικά για την υπογραφή τα σύμβασης. Η ενεργοποίηση της επιταγής γίνεται μετά τη σύναψη τριμερούς σύμβασης μεταξύ: του καταρτιζόμενου, του παρόχου κατάρτισης και της επιχείρησης πρακτικής άσκησης. Από την ενεργοποίηση της επιταγής και για διάστημα έως ενενήντα (90) ημερολογιακών ημερών, ο πάροχος κατάρτισης οφείλει να υποβάλει Δήλωση Έναρξης Τμήματος /Προγράμματος Κατάρτισης, με συμμετέχοντα τον ωφελούμενο. Εάν παρέλθει το παραπάνω χρονικό διάστημα, λύεται αυτοδίκαια η σύμβαση μεταξύ ωφελούμενου, παρόχου κατάρτισης και επιχείρησης.

 

Το Κ.Ε.Κ. ΓΝΩΣΗ ως πάροχος κατάρτισης µε την 20ετή εμπειρία που διαθέτει στο χώρο της εκπαίδευσης και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, έχει μέχρι σήμερα εκπαιδεύσει πάνω από 4.500 άτομα προσφέροντας περισσότερες από 560.000 ώρες πιστοποιημένης κατάρτισης σε ανέργους και εργαζόμενους.

Αποτελεί το μεγαλύτερο φορέα υπηρεσιών κατάρτισης στην περιοχή της Ημαθίας και την καλύτερη επιλογή για κάθε καταρτιζόμενο.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Ανέργους Νέους έως 29 Ετών», το Κ.Ε.Κ. ΓΝΩΣΗ προσφέρει:

• Τμήματα κατάρτισης για τις περισσότερες θεματικές ενότητες ώστε να καλύψει σχεδόν κάθε πιθανή επιλογή του καταρτιζομένου.

• Εξασφαλισμένη σύνδεση µε τοπικές επιχειρήσεις ώστε ο καταρτιζόμενος να απαλλαγεί από τη διαδικασία αναζήτησης επιχείρησης για την πρακτική άσκηση.

• Άμεση αποπληρωμή των χρημάτων που αντιστοιχούν στην επιταγή εκπαίδευσης (voucher) μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, αξιοποιώντας την άριστη γνώση που έχει αποκτήσει γύρω από παρόμοιες διαδικασίες όλα αυτά τα χρόνια

• Αυξημένες πιθανότητες εισόδου στην αγορά εργασίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος λόγω του υψηλού επιπέδου συμβουλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει και της διαχρονικής συνεργασίας που έχει αναπτύξει με τους φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες της περιοχής.

 

Αν τελικά είσαι δικαιούχους της επιταγής κατάρτισης, το επόμενο βήμα σου είναι να επικοινωνήσεις με το ΚΕΚ ΓΝΩΣΗ και να αναλάβουν οι σύμβουλοι του ΚΕΚ να σε υποστηρίξουν με κριτήριο τις ανάγκες σου ή και τις δυνατότητες σου να σε τοποθετήσουν σε πρόγραμμα κατάρτισης και επιχείρηση πρακτικής με σκοπό την επαγγελματική σου αποκατάσταση.

 

Ενημέρωση πληροφορίες : 23310 72662 & 23310 73663 / mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ή να αναζητήσεις στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ ΓΝΩΣΗ www.kekgnosi.com το πρόγραμμα κατάρτισης που ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά σου και την επιχείρηση που θα  μπορούσες να εργαστείς για την υλοποίηση της πρακτικής.

Για οτιδήποτε αφορά το επαγγελματικό σου μέλλον επέλεξε το καλύτερο.