Παρασκευή, Απρίλιος 26, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 11:29

Το γυμναστήριο σπίτι: Πώς μεταμορφώνουμε τον χώρο μας σε ναό γυμναστικής;

Μήπως μετακόμισες και βρήκες την ιδανική γωνία για να στήσεις το δικό σου γυμναστήριο; Μήπως ο πίνακας “homegyminspo” στο Pinterestέχει αρχίσει να γίνεται αρχείο χάους και νιώθεις την ανάγκη να τον αξιοποιήσεις επιτέλους; Όπως κι αν έχει, λίγο η καραντίνες, λίγο το προσωπικό μας ενδιαφέρον για τη φυσική μας κατάσταση μάς έστρεψαν προς diyλύσεις. Πώς όμως να διαλέξεις τα καλύτερα όργανα και μηχανήματα, απομονώνοντας το αισθητικό κομμάτι της δημιουργίας ενός προσωπικού γυμναστηρίου; Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σε καθοδηγήσουμε:

1. Εν αρχή ην το πρόγραμμα

Πριν ξεκινήσεις τις αγορές, ξεκίνα από τα βασικά: Τι είδους πρόγραμμα γυμναστικής θέλεις να ακολουθήσεις; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο του σώματός σου που θα ήθελες να εστιάσεις ή σε ενδιαφέρει μια συνολική «αναβάθμιση»; Θέτοντας λοιπόν αυτά τα ερωτήματα στον εαυτό σου, ξέρεις περίπου που θα κατευθυνθείς όσο αφορά τις αγορές σου. Κάποια videosστο YouTube, forumsμε άτομα – γνώστες της γυμναστικής «τέχνης» αλλά και κάποιος trainerπου γνωρίζεις μπορούν να σου δώσουν ορισμένες οδηγίες που θα χρειαστείς.

2. Και μετά αρχίζουν τα όργανα

Στη σπιτική γωνία που θα φιλοξενήσει τις νέες γυμναστικές σου επιδιώξεις τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείς να μεταφέρεις και να προμηθευτείς χωρίς δεύτερες σκέψεις είναι κάποια μικρά όργανα γυμναστικής, όπως βαράκια, σχοινάκι, ελατήρια και λάστιχα γυμναστικής. Πολύ δελεαστικά στην αγορά τους, όμως προσοχή στην «υπερκατανάλωση»: Υπάρχει ο κίνδυνος να μη χρησιμοποιηθούν αν αποκτηθούν σε… μεγάλες ποσότητες. Το μυστικό κι εδώ είναι το πρόγραμμα.

3. Μηχανήματα: Here come the big guns

Είτε για να πειστείς περισσότερο, είτε για να γράψεις πολλά χιλιόμετρα στη νέα σου προσπάθεια για τη βελτιστοποίηση της φυσικής σου κατάστασης, τα μηχανήματα γυμναστικής θα σε βάλουν στο κλίμα, αφού θα κάνουν τον χώρο σου να φαίνεται πιο επαγγελματικός. Ένας διάδρομος γυμναστικής, ένα κωπηλατικό μηχάνημα ή ένα ελλειπτικό https://www.kinissis.eu/organa-gymnastikis/organa-cardio/elleiptika-michanimataθα μεταμορφώσουν την αφιερωμένη στην άσκηση πλευρά του σπιτιού σου. Ειδικά οι διάδρομοι τρεξίματος, που είναι και το πρώτο μηχάνημα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη γυμναστήριο, είναι ό,τι πρέπει για να σε βάζει κάθε μέρα στο κλίμα.

4. You better work, work, work

Το προσωπικό σου λοιπόν γυμναστήριο λογικά φαίνεται ωραίο στο Instagram, αλλά δεν το δημιούργησες γι’ αυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάς τον στόχο σου, που είναι η ιδανική φυσική κατάσταση για σένα, και σε καμία περίπτωση, πετυχαίνοντας τον στόχο σου, δεν τον αφήνεις στην τύχη του. Όπως και στη μάθηση, έτσι και στη γυμναστική, η επανάληψη είναι το Α και το Ω.

Με την εστίαση στο τι θέλεις να γυμνάσεις και όχι στο τι θα ήθελες να αποκτήσεις, κάνεις πιο στοχευμένες αγορές και μια ουσιαστική μεταμόρφωση του χώρου σου. Έτσι άλλωστε γίνεται και η πιο στοχευμένη άσκηση.