Πέμπτη, Οκτώβριος 24, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 20:38

Άλλος ένας κάδος που έγινε στάχτη από …στάχτη!!!

Πριν λίγες μέρες ένας ακόμη κάδος στην πόλη της Βέροιας έγινε κυριολεκτικά στάχτη από …στάχτη. Κάποιος συμπολίτης δεν τήρησε τους κανόνες διαχείρισης της στάχτης από την σόμπα που καίει στο σπίτι του για να ζεσταθεί, και την άδειασε στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων. Αυτό δεν άργησε να προκαλέσει την πυρκαγιά με αποτέλεσμα μαζί με τον κάδο και τα σκουπίδια να γίνουν όλα στάχτη, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία μας.

Στην προκειμένη περίπτωση, μετά από άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά, ευτυχώς, δεν εξαπλώθηκε στο παρακείμενο κτίσμα. Έτσι η ζημιά περιορίστηκε στην ολοσχερή καταστροφή του κάδου ο οποίος κοστίζει στον Δήμο 300 ευρώ περίπου, χρήματα που πληρώνει ο δημότης φορολογούμενος.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε τις κατά καιρούς συστάσεις και οδηγίες του Δήμου Βέροιας για την διαχείριση της στάχτης από την καύση σομπών και ξυλολέβητων. Οι στάχτες απαγορεύεται να πετιούνται εντός κάδων απορριμμάτων αφενός μεν για την αποφυγή πυρκαγιών και αφετέρου με το άδειασμα των κάδων στα απορριμματοφόρα, εισπνέεται από τους εργαζόμενους με ότι συνέπεια υπάρχει για την υγεία τους.

Η στάχτη θα πρέπει να μπαίνει σε σακούλα και να τοποθετείτε δίπλα (πλάι) στον κάδο και ταυτόχρονα να ειδοποιείτε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου για να περνάει ξεχωριστό όχημα για να την παραλάβει.