Πέμπτη, Οκτώβριος 24, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 09:00

Δεν αγαπάει ούτε τα ζώα, ούτε την πόλη του, ούτε τους συμπολίτες του

Σήμερα Τετάρτη πρωί, γίναμε μάρτυρες μιας άσχημης εικόνας στο κέντρο της Βέροιας, σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της πόλης. Συγκεκριμένα στο πάρκο της Ελιάς, προς τους Αγίους Αναργύρους, ένα από τα αδέσποτα σκυλιά που υπάρχουν εκεί, σιτίζονταν με ένα τεράστιο ωμό κομμάτι κόκκαλα, πιθανό, από γουρούνι.

Κάποιος φιλόζωος το πέταξε πρωί πρωί δείχνοντας την «αγάπη» τους στα αδέσποτα, όμως φαίνεται ότι δεν αγαπά ούτε τα αδέσποτα, ούτε την πόλη του και τους συνανθρώπους του.   

Πρώτα απ΄ όλα θέτει σε κίνδυνο την  ίδια την υγεία, εν προκειμένω, του αδέσποτου σκυλιού/σκυλιών, γιατί  η συγκεκριμένη διατροφική επιλογή βρίσκει εδώ και χρόνια πολλούς επιστήμονες αντίθετους. Σύμφωνα με αυτούς η ωμή τροφή περιέχει βακτήρια και παράσιτα που μπορούν να αποδειχτούν βλαβερά για την υγεία.

Ταυτόχρονα είναι πολύ άσχημη εικόνα για τους περαστικούς να αντικρίζει ένα αδέσποτο σκυλί να τρώει ένα τεράστιο ωμό κομμάτι με κόκκαλα, μέσα στο περιποιημένο χώρο πρασίνου του πάρκου, εκεί όπου, καιρού επιτρέποντος, παίζουν και μικρά παιδιά. Έτσι ο συγκεκριμένος «φίλος» των ζώων δείχνει ότι δεν σέβεται ούτε την υγεία των συνανθρώπων του, ούτε την προσπάθεια που καταβάλλεται απ΄ όλους για μια όμορφη και καθαρή πόλη.

Και με δεδομένο ότι πέταξε το ωμό κομμάτι κόκκαλα περίπου στις 6,30 το πρωί, ώρα που η κυκλοφορία των πολιτών και η ορατότητα είναι περιορισμένη, δείχνει ότι γνωρίζει πως αυτό που έκανε είναι και παράνομο και προκλητικό απέναντι στην κοινωνία μας.