Παρασκευή, Οκτώβριος 25, 2024
Follow Us
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 09:19

Χωματερή με άχρηστες ντομάτες σε ρέμα των Ριζωμάτων

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί με την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, δημιουργώντας μιας πραγματική χωματερή, σχολιάζει ο Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Η χωματερή αυτή βρίσκεται σε αρχή ρέματος στα Ριζώματα και την δημιούργησαν οι παραγωγοί ντομάτας, οι οποίοι πετούν τόσο τις μη εμπορεύσιμες ντομάτες, όσο και άλλα απορρίμματα που έχουν σχέση με την καλλιέργεια.

Απαιτείται η άμεση παρέμβαση του αρμόδιου φορέα, είτε αυτός είναι ο Δήμος, είτε η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Όμως θα πρέπει και οι ίδιοι οι παραγωγοί να προστατεύσουν το περιβάλλον του τόπου τους. Το πολύ καλό brandname που δημιούργησαν με την καλλιέργεια «ντομάτας Ριζωμάτων», δεν συμβαδίζει με αυτές τις εικόνες.

Από κει και πέρα, θα πρέπει τόσο ο Δήμος Βέροιας, όσο και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας να δώσουν επιλογές τους παραγωγούς, δημιουργώντας χώρους συγκέντρωσης τέτοιων απορριμμάτων.

Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης για το θέμα της χωματερής στα Ριζώματα είναι ιδιαίτερα καυστικός με το σχόλιό του καθώς τέτοιες εικόνες δεν συμβαδίζουν με μια «έξυπνη πόλη» που θέλει η δημοτική αρχή να αποκαλεί τον Δήμο Βέροιας, με αφορμή την πρόσφατη συμμετοχή του στην τριήμερη έκθεση Beyond 4.0 - Smart Village για την έξυπνη πόλη.