Σάββατο, Οκτώβριος 26, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 23:35

Στήριγμα στους αγρότες τα έργα αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Βέροιας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ, Ν. ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΛΟΦΟΥ. ΤΙ ΛΕΝΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ.

Έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους αγρότες του Δήμου Βέροιας, είναι η αγροτική οδοποιία. Ήδη ολοκληρώθηκαν δύο έργα και απομένουν λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση άλλων δύο σε Τοπικές Κοινότητες, ώστε πλέον η πρόσβαση στα αγροκτήματα θα καθίσταται ευκολότερη και ασφαλέστερη όλους τους μήνες, όχι μόνο για τους καλλιεργητές αλλά και τους επιχειρήσεις που εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα.

Πρόκειται για έργα οδοποιίας που έγιναν και ολοκληρώνονται στα αγροκτήματα Τριλόφου, Νέας Νικομήδειας και Μακροχωρίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ περίπου και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών και αποτελούν υλοποίηση της απαίτησης των αγροτών των χωριών του Δήμου Βέροιας και αποτέλεσμα μιας πολύ καλής συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τις Τοπικές Κοινότητες.

 

Κόστισαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων, όπως προαναφέραμε, ανέρχεται στο 1.099.880 ευρώ. Ας δούμε ξεχωριστά αυτά τα έργα:

Δύο σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας που παρέχουν πρόσβαση στο δίκτυο αγροτοκαλλιεργειών των Τοπικών Κοινοτήτων Τριλόφου και Νέας Νικομήδειας υλοποιεί μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» (πρώην Φιλόδημος Ι) η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο αγροτική οδοποιία στο «ΑγρόκτημαΤριλόφου Δήμου Βέροιας» μήκους 872, 7 μ. και συνολικού προϋπολογισμού 719.200,00 ευρώ.

Ο αγροτικός δρόμος πλάτους 6,5 μ. αναμένεται να ασφαλτοστρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα όπως επίσης αναμένεται και η τοποθέτηση πινακίδων οδικής ασφάλειας. Στο πλαίσιο της μελέτης κατασκευής εντάχθηκε το τεχνικό διάβασης (γέφυρα) του ρέματος «Κολιμπάκος» όπου δημιουργήθηκαν τρεις οχετοί με παράλληλη κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης εντός της κοίτης του.

Το δεύτερο -εξίσου εξαιρετικής σημασίας για την τοπική ανάπτυξη- έργο αγροτικής οδοποιίας περιλαμβάνει δρόμο συνολικού μήκους 2,8 χλμ στα αγροκτήματα των Τοπικών Κοινοτήτων Μακροχωρίου και Νέας Νικομήδειας του Δήμου Βέροιας.

Η υλοποίησή του συνιστάται στη βελτίωση των γεωμετρικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της υφιστάμενης αγροτικής οδού που θα αναπτυχθεί σε πλάτος 5 μ., με συνολικό προϋπολογισμό 380.680,00 ευρώ.

Ο Δήμος Βέροιας ολοκληρώνει το αρχικό έργο της Υπηρεσίας Εγγείων Βελτιώσεων με στόχο την ταχύτερη μεταφορά των παραγόμενων προϊόντων από και προς την περιοχή.

 

Κώστας Βοργιαζίδης: Στηρίζουμε τον αγροτικό κόσμο…

Με την ολοκλήρωση τους, θα στηριχθεί η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Οι αγρότες του Δήμου Βέροιας και οι κτηνοτρόφοι καθώς και όσοι χρησιμοποιούν τους εν λόγω δρόμους θα μπορούν να μετακινούνται από και προς τις εκμεταλλεύσεις τους πιο άνετα, πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα έργο που στηρίζει τον αγροτικό κόσμο. Οι εργασίες της ανάδοχης εταιρίας προχώρησαν σε ικανοποιητικό βαθμό  στην ολοκλήρωση του έργου ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για τους δημότες μας»  μας είπε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για προτάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σε όλο το εύρος του Δήμου μας, στηρίζουν τους δημότες και την τοπική οικονομία».

Αναφερόμενος για το θέμα ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Άρδευσης, Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Βέροιας, Ηλίας Τσιφλίδης μας είπε ότι «με την ασφαλτόστρωση, θα αλλάξει άρδην το σχεδιασμό των αγροτών και θα τους δώσει κίνητρα να εκσυγχρονίσουν και να βελτιώσουν τις καλλιέργειές τους. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αγροτική οδοποιία. Δεν πρέπει να απογοητεύουμε τους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους, που έχουν μείνει στα χωριά μας και αγωνίζονται να ζήσουν. Πρέπει να διευκολύνουμε όσους έχουν περιουσίες να μπορούν να τις επισκέπτονται και να τις φροντίζουν και να μην αφήνουμε να υποβαθμίζεται η αξία των ιδιοκτησιών. Πρέπει να αποκατασταθεί η ασφάλεια των διερχομένων αγροτικών αυτοκινήτων και ανθρώπων. Οι αγροτικοί μας δρόμοι επιβάλλεται να είναι σε άριστη κατάσταση, ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο, γιατί λειτουργούν και ως ζώνες πυρασφάλειας και προστασίας της φύσης».

Καταλήγοντας, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος,  μας τόνισαν ότι «ο σχεδιασμός κι άλλων έργων αγροτικής οδοποιίας συνεχίζεται, ώστε όσο το δυνατό περισσότεροι δρόμοι να είναι προσβάσιμοι προς όφελος τόσο των ίδιων των αγροτών, όσο και της τοπικής οικονομίας».  

Εφημερίδα "Βέροια"