Σάββατο, Οκτώβριος 26, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 09:51

Έτσι γλίτωσα το σπίτι μου, χάρη σε έναν υπάλληλο-πρότυπο

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΙΩΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟΥ-ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΑΣΟΥ ΡΑΜΣΗ

Την δική του συγκλονιστική μαρτυρία, για το πώς κινδύνεψε να χάσει το σπίτι του και τελικά πως κατάφερε να το σώσει, δίνει σήμερα ο γνωστός Βεροιώτης ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Τάσος Ράμσης, ο οποίος για πολλές 10ετίες ζει και εργάζεται στην πρωτεύουσα.

Και όλα αυτά, χάρη στον υπάλληλο (πρότυπο τον χαρακτηρίζει) του ΟΑΕΔ Βασίλη Βρανόπουλο), την εφημερίδα  ΒΕΡΟΙΑ και  τον ΟΑΕΔ.

Ας δούμε όμως το ιστορικό, όπως το περιγράφει ο ίδιος ο Τάσος Ράμσης.

«Χάρη σε έναν υπάλληλο=πρότυπο (Βασίλης Βρανόπουλος), την εφημερίδα  ΒΕΡΟΙΑ και  τον ΟΑΕΔ  γλύτωσα το σπίτι μου. Αλήθεια όμως, πόσους Βρανόπουλους πρέπει να έχει το δυσκίνητο δημόσιο για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ενημέρωσης που ταλαιπωρεί τον Έλληνα πολίτη;

Αλλά άς πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή: Η αδελφή της γυναίκας μου =ζωγράφος στο επάγγελμα, με αναπηρία πάνω από 67%= κατάφερε να πάρει ένα διαμερισματάκι από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας,  μέσω δανείου από την Εθνική Τράπεζα...Ωστόσο χρειαζόταν ένα αρχικό κεφάλαιο το οποίο δεν διέθετε=Καλλιτέχνης γαρ=που κατάφερα να καλύψω εγώ πουλώντας ένα κτήμα μου.

Στη συνέχεια όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο αφού οι πολίτες πρώτα σκέφτονταν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες  και όχι να αγοράσουν έναν πίνακα!...Έτσι, ενώ στην αρχή πλήρωνε κανονικά τις δόσεις του δανείου, ο  βιοπορισμός και οι ανάγκες της υγείας της την υποχρέωσαν να μήν πληρώνει!!

Αποτέλεσμα: Τα τοκοχρεολύσια και οι προσαυξήσεις στην τράπεζα ΥΠΕΡΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΑΝ το ποσόν του δανείου!!!

 Όταν λοιπόν,μετά το θάνατό της, κληρονόμησα το ακίνητο, ήταν αδύνατον να το πληρώσω και ήμουν έτοιμος να κάνω αποποίηση κληρονομιάς!! Ήρθε όμως ο ΟΑΕΔ που ανέλαβε την διαχείριση των δανείων του Ο. Ε. Κ, ο οποίος έκανε ευνοϊκότατες ρυθμίσεις καταργώντας τις προσαυξήσεις και τα πανοτόκια και θεσπίζοντας εκπτώσεις στο αρχικό κεφάλαιο που μείωναν αισθητά το ποσόν του δανείου!! Το κακό ήταν ότι πολλοί δανειολήπτες κι' εγώ ως κληρονόμος δεν είχαμε πληροφόρηση των ρυθμίσεων.

Αυτό το αντιλήφθηκε ο Βασίλης Βρανόπουλος και φρόντισε να ενημερώσει όσους περισσότερους μπορούσε μέσα από μια συνέντευξη=ξυπνητήρι=, που έδωσε στην καλή εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ, την οποία μου στέλνει δωρεάν, ο φίλος μου εκδότης στην Αθήνα. Ενεργοποιήθηκα αμέσως και πρόλαβα στο παρά πέντε τη ΡΥΘΜIΣΗ!

Εδώ πρέπει να επισημανθεί ο σημαντικός ρόλος των τοπικών εντύπων που επιβάλλεται να ενισχυθούν με κάθε τρόπο. Δε θα ξεχάσω ούτε την ημερομηνία ούτε τον ολοσέλιδο τίτλο που ξυπνούσε και τους πιό αδιάφορους. 14 Οκτωβρίου 2019=ΜΕΓΑΛΗ  ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Αξίζει να ξαναδημοσιευθεί εκείνη η συνέντευξη.

Στεναχωριόταν λοιπόν ο καλός υπάλληλος, όπως δήλωνε στην ΒΕΡΟΙΑ, διότι ΜΟΝΟ 600  ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ.  Πήρα αμέσως το τηλέφωνό του από την εφημερίδα και μου έδωσε όσες πληροφορίες χρειάστηκα για να συμπληρώσω την αίτησή μου.

 Έτσι έφτασα στην ολοκλήρωση της ρύθμισης που πρέπει να  σας την κοινοποιήσω για να καταλάβετε από τι γλύτωσα. Η τελευταία ειδοποίηση που έστειλε η Τράπεζα στην κουνιάδα μου, της οποίας αγνοούσε τον θάνατο, ήταν στις 5/5/2021 και απαιτούσε ποσόν 110.956.13 ευρώ  για ένα δάνειο  20.000 ευρώ, πιστεύοντας φυσικά ότι θα είμαστε από αυτούς που δεν έκαναν ρύθμιση. Με την ρύθμιση που κρατάω στα χέρια μου καλούμαι να πληρώσω μέσα σε πέντε χρόνια...5.538 ευρώ!!!!

 Τα συμπεράσματα δικά σας».

Τάσος  Ράμσης

Ηθοποιός – Σκηνοθέτης - Συγγραφέας

Πηγή: Εφημερίδα "Βέροια"