Κυριακή, Οκτώβριος 27, 2024
Follow Us
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 14:58

Επικίνδυνη μόλυνση του περιβάλλοντος. Όχι μόνο τα πετάνε, αλλά και τα καίνε!!!

Μεγάλο το πρόβλημα στους Δήμους με αγροτικές περιοχές, όπως στο Νομό Ημαθίας, αποτελεί η διαχείριση των πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί στα ραντίσματα των καλλιεργειών τους.

Όπως είναι γνωστό οι κενές συσκευασίες που περιείχαν τις δραστικές ουσίες (γεωργικά φάρμακα) θεωρούνται επικίνδυνα απόβλητα για το περιβάλλον και κατά συνέπεια την ανθρώπινη ζωή.

Σε σημερινό πέρασμά μας από αγροτική περιοχή της Μελίκης αντικρίσαμε το θλιβερό γεγονός σε σταθμό πλήρωσης των ραντιστικών, στον περιβάλλοντα χώρο να είναι διασκορπισμένες κενές πλαστικές συσκευασίες φυτοφαρμάκων. Όμως αυτή η εικόνα είναι περισσότερο θλιβερή όταν διαπιστώσαμε πως καίγονταν αυτές οι συσκευασίες, κάτι που φαίνεται και στην φωτογραφία μας.

Έτσι δεν μολύνεται μόνο το υπέδαφος και ο υδροφόρος ορίζοντας, αλλά με την φωτιά δημιουργούνταν τοξίνες στον αέρα, οι οποίες και πάλι θα καταλήξουν στα γειτονικά χωράφια και μέσω αυτών στα αγροτικά προϊόντα που καταναλώνουν οι άνθρωποι.

Μια απαράδεκτη κατάσταση για την οποία πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί τόσο με την ατομική ευθύνη των αγροτών που χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα, όσο και με τον έλεγχο από τους μηχανισμούς του Δήμου Αλεξάνδρειας.