Σάββατο, Σεπτέμβριος 21, 2024
Follow Us
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 20:23

Στις 9.15 το βράδυ δείτε το αντιφασιστικό αφιέρωμα μουσικής και λόγου από τον "Μπούσουλα"

Ένα αντιφασιστικό αφιέρωμα μουσικής και λόγου για την ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 17 Νοέμβρη 2020, θα ξεκινήσει σήμερα Τρίτη στις 9.15 το βράδυ και μπορείθτε να το παρακολουθήσετε απευθείας από τον παρακάτω βίντεο.

Ακούγονται τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλου, Σ. Ξαρχάκου, Θ. Μικρούτσικου, Μ.Λοίζου, Λ.Θάνου. Αποδίδονται κείμενα των Ο. Ελύτη, Γ. Ρίτσου, Κ. Καβάφη, Μ. Αναγνωστάκη, Γ. Κουτσόχερα, Τ. Λειβαδίτη, από την Μάγδα Πένσου, τη Χαρούλα Καρολίδου, τον Μιχάλη Ρίζο και τον Κώστα Ρίζο.

Οι πρώτες εγγραφές έγιναν με τον ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ σε πλήρη σύνθεση αλλά, λόγω των περιορισμών που προέκυψαν στην πορεία, οι περισσότερες ερμηνεύονται από τον Μιχάλη και τον Κωστή με ένα πιο ακουστικό ήχο.

Ο "Μπούσουλας" ευχαριστεί θερμά τον καθηγητή κιθάρας και συνθέτη κύριο Κριωνά Γιάννη που παραχώρησε τις κιθαριστικές του διασκευές για την μουσική επένδυση των κειμένων. Επίσης την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και τα ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του τόπου που κοινοποίησαν το αφιέρωμα!

Πολυμέσα