Τετάρτη, Σεπτέμβριος 25, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 23:05

To Facebook φέρνει την επιλογή Dislike

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Facebook, σύντομα το κοινωνικό δίκτυο θα ξεκινήσει τη δοκιμαστική λειτουργία του Dislike button. 

Μέχρι σήμερα, τα μέλη του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον πλανήτη μπορούσαν μόνο να κάνουν Like σε κάποια δημοσίευση ή μία φωτογραφία. Το μήνυμα ήταν μόνο θετικό. Με την προσθήκη της δυνατότητας να πει κανείς Dislike, ότι δεν του αρέσει κάτι, εγείρονται διάφορες προκλήσεις για το δίκτυο. Μία από τις μεγαλύτερες είναι το να μην γίνει κακόβουλη χρήση της δυνατότητας με όρους bullying.

Παρόλα αυτά, το Facebook φαίνεται αποφασισμένο να προχωρήσει στην αρχική, δοκιμαστική χρήση της δυνατότητας αυτής σε περιορισμένο αριθμό χρηστών. Ο ίδιος ο Mark Zuckerberg τόνισε ότι οι χρήστες ζητούν την παρουσίαση ενός κουμπιού Dislike και ξεκαθάρισε ότι το δίκτυο το επεξεργάζεται και βρίσκεται λίγο πριν από το στάδιο των δοκιμών.

Εκτός από το ενδεχόμενο να γίνει κακόβουλη χρήση του Dislike στο Facebook, υπάρχει και η προφανής ενδεδειγμένη χρήση του, η οποία θα δώσει την δυνατότητα στα μέλη του δικτύου να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για μία ανάρτηση με θλιβερό περιεχόμενο, όπου μέχρι τώρα η μόνη επιλογή που είχαν ήταν να πατήσουν Like, κάτι που δεν ταίριαζε, για παράδειγμα, στη δημοσιοποίηση της είδησης ενός θανάτου.