Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 23:43

To iOS διατηρεί την κυριαρχία στην χρήση Internet με 63% στις ΗΠΑ

Δεδομένα από τις 70 δημοφιλέστερες mobile ιστοσελίδες στις ΗΠΑ δείχνουν ότι το iOS παραμένει κυρίαρχο στο Internet browsing σε σχέση με τις Android συσκευές καταλαμβάνοντας σχεδόν τα δύο τρίτα της κίνησης.
Συγκεκριμένα, η κίνηση από iOS συσκευές σε αυτές τις ιστοσελίδες αυξήθηκε κατά 2.6 τοις εκατό αποτελώντας το 63 τοις εκατό του συνόλου. Αντίστοιχα, το Android αυξήθηκε κατά 0.2 τοις εκατό τις τελευταίες τέσσερις βδομάδες για να συγκεντρώσει το 28 τοις εκατό. Άλλες πλατφόρμες, όπως το Windows Phone και BlackBerry 10 συγκέντρωσαν συνολικά 8 τοις εκατό της κίνησης στο Internet κινούμενα πτωτικά κατά 2.6 τοις εκατό τον τελευταίο μήνα.

Η κυριαρχία του iPhone δεν αποδίδεται μόνο στο γεγονός ότι είναι το δημοφιλέστερο smartphone στις ΗΠΑ αλλά στο ότι οι χρήστες iOS συσκευών ασχολούνται περισσότερο με τις συσκευές τους από τους χρήστες Android. Η έκθεση σημειώνει ότι τα tablets συγκεντρώνουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την αύξηση αυτή και ότι μελλοντικά προϊόντα όπως το νέο iPhone και το φημολογούμενο πλαστικό iPhone θα βοηθήσουν την Apple στο να διατηρήσει τα ηνία στο μερίδιο αγοράς χρήσης Internet.