Πέμπτη, Σεπτέμβριος 19, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 00:08

399 ευρώ θα στοιχίζει το PS4 της Sony

Όπως ανακοίνωσε η Sony στην έκθεση βιντεοπαιχνιδιών Ε3, η νέα παιχνιδοκονσόλα της θα κοστίζει στην Ευρώπη 399 ευρώ, ενώ δεν θα επιβάλλει κανέναν περιορισμό στη χρήση μεταχειρισμένων τίτλων. Στην ίδια έκθεση, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά το ντιζάιν του νέου μοντέλου της, κάτι που δεν είχε κάνει στη συνέντευξη Τύπου αναγγελίας του PS4, πριν από δύο μήνες.

Η τιμή της παιχνιδοκονσόλας έκανε αίσθηση στους αναλυτές, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ θα είναι 100 ευρώ φθηνότερη από το Xbox One της Microsoft, το οποίο θα στοιχίζει 499 ευρώ. Πάντως, η Sony δεν αποκάλυψε πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει, λέγοντας απλώς ότι αυτό θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα. Ανέφερε ωστόσο πως ήδη αναπτύσσονται 140 παιχνίδια, 100 από τα οποία θα κυκλοφορήσουν μέσα στην πρώτη χρονιά.

O κατασκευαστής του PS4 θέλησε να διαφοροποιηθεί επίσης από την αμερικανική εταιρεία, ως προς την πολιτική χρήσης των μεταχειρισμένων παιχνιδιών, αφού ο κάτοχος της κονσόλας θα μπορεί να παίξει οποιονδήποτε μεταχειρισμένο τίτλο, είτε το έχει προμηθευτεί από κάποιον φίλο του είτε από κατάστημα. Παράλληλα, δεν θα χρειάζεται να συνδέεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ίντερνετ, για να επαληθεύσει την ταυτότητά του.

Σε αντίθεση, το Xbox One θα θέτει περιορισμούς στον τρόπο προμήθειας μεταχειρισμένων τίτλων και ο χρήστης του θα πρέπει να συνδέεται ανά 24ωρο στο ίντερνετ, αν θέλει να συνεχίσει να παίζει.