Πέμπτη, Σεπτέμβριος 19, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 15:14

Μπλόκο της Samsung στην κυκλοφορία μοντέλων iPhone και iPad

Η αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) απαγόρευσε την κυκλοφορία συγκεκριμένων «έξυπνων» συσκευών της Apple, κρίνοντας ότι παραβιάζουν μια πατέντα της Samsung. H πατέντα αφορά μια τεχνολογία για τη διακίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, την οποία χρησιμοποιούν τα παλιότερα μοντέλα iPhone 4 (το μοντέλο που κυκλοφορεί μέσω της ΑΤ&T), iPhone 3GS και 3G, iPad 3G και iPad 2 3G. Έτσι, η ITC διέταξε την Apple να τα σταματήσει τη διάθεσή τους.

Από την πλευρά της, η Apple είχε υποστηρίξει στην Επιτροπή πως η Samsung είχε συμφωνήσει να παραχωρήσει την πατέντα με δίκαιους, λογικούς και χωρίς διακρίσεις, κάτι που δεν έκανε στην πράξη. Το επιχείρημα αυτό ωστόσο φαίνεται πως δεν έπεισε την ITC, η οποία δικαίωσε την κορεατική εταιρεία.

Σε μια ανάλογη περίπτωση, πριν από μερικούς μήνες, η Επιτροπή είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία στις ΗΠΑ των One X και Evo 4G LTE της HTC, κρίνοντας πως στα δύο μοντέλα smartphone είχε παραβιαστεί μια πατέντα της Apple.

Μέσα στις επόμενες 60 μέρες, ο Λευκός Οίκος έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο στην απόφαση που μπλοκάρει τη διάθεση των iPhone και iPad. Διαφορετικά, η Apple μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση, κάτι που η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει πως θα κάνει.

Παρόλο που μέχρι σήμερα σπάνια ο Λευκός Οίκος ασκεί βέτο σε αποφάσεις της ITC, η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε μία εποχή όπου ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως πρόκειται να παρέμβει ώστε να μειωθούν οι δικαστικές διαμάχες των εταιρειών για τα δικαιώματα ευρεσιτεχνιών.