Πέμπτη, Οκτώβριος 24, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 15:04

Πώς θα εξαλείψετε την ανεπιθύμητη κυτταρίτιδα

Το καλοκαίρι είναι εδώ και σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχετε κάνει ήδη τα πρώτα μπάνια σας στη θάλασσα. Δυστυχώς, την εποχή αυτή, πολλές γυναίκες δε νιώθουν άνετα με το σώμα τους, καθώς η εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι ένα πρόβλημα που τις απασχολεί. Η καταπολέμησή της απαιτεί μία σημαντική προσπάθεια που μπορεί να γίνει μακροπρόθεσμα, με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που θα περιλαμβάνει καλή διατροφή και φυσικά άσκηση. Η κυτταρίτιδα βέβαια δεν είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί μόνο τις γυναίκες με αυξημένο σωματικό βάρος, αλλά μπορεί να παρατηρηθεί και σε πολλές με φυσιολογικό βάρος.

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας πραγματοποιείται από τη συσσώρευση νερού και λίπους στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Η κακή αιμάτωση είναι ένας από τους λόγους για την εμφάνισή της, αλλά μπορούμε να κατηγορήσουμε και την κακή διατροφή, το κάπνισμα, τις ορμονικές διαταραχές, την καθιστική ζωή και την έλλειψη άσκησης.

Προκειμένου να απαλλαχθείτε από αυτήν ή να την περιορίσετε σημαντικά, υπάρχουν πολλές συνήθειες που μπορείτε να ακολουθήσετε. Αρχικά, θα πρέπει να ακολουθήσετε μία ισορροπημένη διατροφή, βασισμένη στο μεσογειακό τρόπο. Για αυτό θα σας βοηθήσει η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, όσπριων, τροφίμων ολικής άλεσης, καθώς και ψαριών. Η σωστή αναλογία των θρεπτικών συστατικών καθίσταται απαραίτητη προκειμένου να λαμβάνετε την επαρκή ποσότητα από όλα. Παράλληλα, μπορείτε να περιορίσετε ή καλύτερα να διακόψετε το κάπνισμα, καθώς και την κατανάλωση αλκοόλ. Η ένταξη της άσκησης στις καθημερινές σας συνήθειες επίσης θα σας ωφελήσει ιδιαίτερα. Φυσικά, δε θα πρέπει να ξεχνάτε να καταναλώνετε αρκετό νερό καθημερινά. Το νερό πρόκειται να ενυδατώσει τον οργανισμό σας και να σας βοηθήσει να αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα σας. Εάν αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαμβάνετε κάθε ώρα της ημέρας καθαρό νερό, θα σας προτείνω τα φίλτρα και τους ψύκτες νερού. Με τους τελευταίους το νερό που πρόκειται να πίνετε θα είναι απαλλαγμένο από κάθε είδους μικρόβια και ανεπιθύμητα συστατικά.

Δε θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η βάση για μία σωστή διατροφή είναι η μη παράλειψη του πρωινού σας γεύματος. Έτσι λοιπόν, καταναλώνοντας ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες και  υδατάνθρακες θα σας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα και θα βοηθήσει τον μεταβολισμό σας. Παράλληλα, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε φυσιολογικά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας. Καταναλώνοντας κάθε δύο με τρεις ώρες κάποιο γεύμα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε σταθερό βάρος και να μην πάρετε επιπλέον κιλά.

Εάν δεν το θεωρείτε υπερβολικό, μπορείτε να μετράτε τις θερμίδες από τα τρόφιμα που καταναλώνετε καθημερινά. Η ιδανική ποσότητα απώλειας θερμίδων ανά εβδομάδα είναι το μισό με ένα κιλό. Εάν ακολουθήσετε μία διατροφή πολύ φτωχή σε θερμίδες, με σκοπό να χάνετε περισσότερα κιλά κάθε εβδομάδα,  μακροπρόθεσμα δε θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, αλλά θα αυξήσετε το σωματικό σας βάρος.

Άρθρο από OASIS – Ψύκτες Νερού – Psyktes.gr