Παρασκευή, Οκτώβριος 25, 2024
Follow Us
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 10:15

Ο Αλέξης αδικεί τη Βέροια, αλλά, αδικεί και την ομάδα του!!!

«Μάλλον αδικείσθαι ή αδικείν», δηλαδή «καλύτερα να σε αδικούν παρά να αδικείς» είχε πει ο Πλάτωνας. Και το λέω αυτό γιατί ο Αλέξης έβαλε και πάλι στο στόχαστρο τη Βέροια. Ότι έκανε επί Αρβανιτίδη, το κάνει τώρα επί Μπίκα. Αν δει τη Βέροια να πετυχαίνει στόχους της, τα ίδια σενάρια αναπτύσσει.  Μια Βέροια που έχει κυνηγηθεί όσο ποτέ άλλοτε άλλη ομάδα από την διαιτησία και το κατεστημένο. Άλλωστε αυτό το γνωρίζει ο Αλέξης καθώς για κάποιες ώρες, εκείνη την εποχή, διετέλεσε και Πρόεδρος της «βασίλισσας».

Θα ήταν χρήσιμο όσοι έχουν βιντεοληπτικό αρχείο από τους αγώνες της Βέροιας από το φετινό πρωτάθλημα, να κάνουν ένα μικρό cd με όλες τις επίμαχες φάσεις για να φανεί στην πανελλήνια κοινή γνώμη αν όλα αυτά που ισχυρίζεται ο Αλέξης έχουν βάση και ταυτόχρονα να δει ο ίδιος και ο υπόλοιπος φίλαθλος κόσμος σε πόσες φάσεις η Βέροια δεν πήρε αυτά που δικαιούνταν από την διαιτησία.  

Να ζυγίσουμε πόσες και αν φορές ευνοήθηκε η Βέροια και πόσες αδικήθηκε!!! Γιατί νομίζω ότι το «αφεντικό» της Λάρισας αδικεί τη Βέροια.

 

Ο, κατά τ΄ άλλα, έγκριτος νομικός θεωρώ ότι αδικεί και την ιστορική ομάδα του, παρά την προστατεύει. Και μου φέρνει στην μνήμη μου εποχές της δεκαετίας του ΄70, όταν λαρισαίοι φίλαθλοι (και δημοσιογράφοι) έλεγαν τότε «άντε να βγει η Βέροια στην Α΄ Εθνική για να πάρουμε και εμείς σειρά».

 

Αλέξη είπες ότι ο Τσέτσιλας που διαιτήτευσε τον αγώνα της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό Β΄, πίνει καφέ κάθε μέρα στη Βέροια. Δεν γνωρίζω προσωπικά αν έχει βάση αυτό που λες, αλλά ως έγκριτος νομικός, γνωρίζεις ότι δεν σημαίνει και τίποτα.

Προφανώς λησμονείς ή δεν γνωρίζεις ότι στη Βέροια οι κάτοικοι που διαμένουν στη Βέροια με καταγωγή από τα Γρεβενά,  μπορεί να ξεπερνούν και τις 10.000. Γιατί όχι, να μην έχει συγγενείς ο Τσέτσιλας και να επισκέπτεται τη Βέροια; Η Βέροια είναι κομβικό σημείο και η μοναδική πόλη που «εφάπτεται» με την Εγνατία Οδό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε πάμπολλες περιπτώσεις να αποτελεί σταθμό για ένα καφέ για τους διερχόμενους της Εγνατίας οδού. Πόσο περίεργο είναι για έναν κοινό νου και πόσο επιλήψιμο για την κρίση ενός νομικού;

Και επειδή πιθανότατα να συμφωνείς με το σκεπτικό μου, τότε προς τί η «σκόνη» που σηκώνεις για την «σχέση» του διαιτητή του προχθεσινού αγώνα της Λάρισας με τον Ολυμπιακό Β Κώστα Τσέτσιλα από τον Σύνδεσμο Γρεβενών με τη Βέροια (την ποδοσφαιρική);   

 

Υπηρέτησαν και υπηρετούν τη Βέροια από διαφορετικό μετερίζι. Όμως έχουν προσφέρει πολλά με τον τρόπο τους. Από τη μία ο Γιώργος Λαναρής, τόσο ως ποδοσφαιριστής της (και αρχηγός μάλιστα), όσο και μετέπειτα ως Γενικός Αρχηγός.

Από την άλλη τα αδέλφια Κουτόβα εκτός από πιστοί φίλαθλοι που θα τους δεις όπου και αν αγωνίζεται η «βασίλισσα», παραμένουν μεγάλοι χορηγοί τόσο οικονομικά, όσο και με τα δωρεάν εξαιρετικά προφτερόλ του «Lido» που προσφέρονται στους κατόχους των gold διαρκείας. Μάλιστα ο Πέτρος και ο Γιώργος Κουτόβας, ποτέ δεν αξίωσαν μια παραγοντική θέση στις ενίοτε διοικήσεις της Βέροιας.

Πριν λίγες μέρες ο «δαιμόνιος» φακός μας, τους …συνέλαβε στο μεζεδοπωλείο του Γιώργου Λαναρή να τα «λένε» για την αγαπημένη τους μεταξύ …τυρού και αχλαδιού(!!!), που λέει και μια γαλλική έκφραση.

 

Με χαρά έμαθα ότι πριν λίγες μέρες και μετά από νοσηλεία εβδομήντα περίπου ημερών στο Νοσοκομείο Βέροιας προσβεβλημένος από τη νόσο της εποχής, ο Μανώλης Γιοβανόπουλος πήρε εξιτήριο και πλέον βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του και στους αγαπημένους ανθρώπους του.

Εύχομαι και όλοι εύχονται στον Μανώλη σύντομα να ξεπεράσει ότι κατάλοιπα μπορεί να άφησε η συγκεκριμένη νόσηση  και να τον δούμε και πάλι δραστήριο τόσο στην αθλητική, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σιδερένιος Μανώλη.  

 

Η υπόθεση τίτλος και διεκδίκησης ανόδου στην Γ΄ Εθνική, πλέον είναι υπόθεση για δύο. Η Νάουσα μετά την ήττα από τη Νίκη Αγκαθιάς, έμεινε αρκετά πίσω στον βαθμολογικό πίνακα με μια διαφορά που δεν μπορεί να καλυφθεί, γιατί δεν έχει να ξεπεράσει έναν, αλλά δύο αξιόμαχους ανταγωνιστές της.

Έτσι η Νίκη Αγκαθιάς και ο Αστέρας Τριποτάμου είναι οι δύο ομάδες που θα δώσουν τα «πάντα» για να πετύχουν τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τις διαμαρτυρίες φίλων της Νάουσας, γιατί επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης δεν είδα μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, νομίζω ότι οι επίμαχες φάσεις είναι «καθαρές». Όπως τουλάχιστον τις είδα από την λήψη του βίντεο του αγώνα.

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας