Δευτέρα, Ιούνιος 17, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 21:52

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Κατέρρευσαν οι καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις

«Σαν πύργος από τραπουλόχαρτα κατέρρευσαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί σκανδάλου γύρω από τη νόμιμη επισύνδεση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη και τη λειτουργία της ΕΥΠ», τόνισε στην εισήγησή του επί της παρουσίασης του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση ο Εισηγητής της ΝΔ, Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.  

Όπως τόνισε σχετικά στην εισήγησή του ο κ. Τσαβδαρίδης, στη σχετική συζήτηση που διεξάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, με βάση τις καταθέσεις καθώς και τα έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν και επισκοπήθηκαν, ερευνήθηκαν ενδελεχώς όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης και προέκυψαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι:

Πρώτον.

Η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του κυρίου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ήταν απολύτως νόμιμη καθώς ΚΑΙ εμπεριστατωμένο αίτημα της υπηρεσίας της ΕΥΠ υπογεγραμμένο από υπηρεσιακούς παράγοντες και από τον Διοικητή της υπηρεσίας υπήρξε προς την αρμόδια Εισαγγελέα της ΕΥΠ,

ΑΛΛΑ ΚΑΙ μετά την έκδοση της σχετικής Εισαγγελικής διάταξης, τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία ενημέρωσης.

Δεύτερον.

Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι το απόρρητο των επικοινωνιών του κυρίου Ανδρουλάκη παραβιάστηκε από οποιοδήποτε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, πέραν της νόμιμης επισύνδεσης της ΕΥΠ, με την οποία ήρθη το απόρρητο των επικοινωνιών του υπό τον έλεγχο της εισαγγελέως της ΕΥΠ.

Τρίτον.

Προέκυψε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του κυρίου Ανδρουλάκη με το κακόβουλο λογισμικό PREDATOR, δεν διενεργήθηκε ούτε από την ΕΥΠ, ούτε από οποιονδήποτε άλλο Ελληνικό δημόσιο φορέα, δεδομένου ότι τόσο η ΕΥΠ, όσο και το Ελληνικό Δημόσιο, στερούνται παντελώς τέτοιου τύπου παράνομου και κακόβουλου λογισμικού, το οποίο ουδέποτε μέχρι σήμερα προμηθεύτηκαν.

Τέταρτον.

Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι το παράνομο και κακόβουλο λογισμικό PREDATOR έχει χρησιμοποιηθεί στην Ελληνική επικράτεια.

Πέμπτον.

Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο Πρωθυπουργός, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει οποιαδήποτε ευθύνη για την υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του κυρίου Νίκου Ανδρουλάκη. Καθώς από όλα τα εισφερθέντα στοιχεία αποδείχτηκε ότι δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη επισύνδεση, είτε πριν, είτε μετά τη διενέργειά της, η οποία έγινε αποκλειστικά με πρωτοβουλία, ευθύνη και γνώση της ΕΥΠ και του τότε Διοικητή της.

Έκτον.

Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκεται και φέρει οποιαδήποτε ευθύνη οποιοδήποτε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο πέραν της ΕΥΠ.           

Έβδομον.

Δεν προέκυψε παρακολούθηση εκ μέρους της ΕΥΠ για κανένα πολιτικό πρόσωπο από αυτά που έκαναν αίτηση για να μάθουν αν παρακολουθούνται, συμπεριλαμβανομένου του κ. Σπίρτζη.

Ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης από την εξεταστική επιτροπή στην οποία είχε την ύψιστη τιμή και ευθύνη να είναι ο Εισηγητής της πλειοψηφίας αποτελούσε ζήτημα τιμής για την ίδια τη Δημοκρατία μας αλλά και για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας οι αρχές, ο αξιακός κώδικας και η πολιτική διαδρομή πάντα πρότασσαν την πολιτική διαφάνεια, την προσήλωση στους θεσμούς και την αποδόμηση του λαϊκισμού.

Να γιατί, όπως επισήμανε, η Κυβέρνηση ταχύτατα συνόδευσε την αταλάντευτη βούλησή της για την εξάλειψη των παθογενειών στη λειτουργία της ΕΥΠ με την κατάθεση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και συγκεκριμένων προτάσεων, που θα εξασφαλίζουν τις αναγκαίες δικλίδες αλλά και δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τον άκρως ευαίσθητο τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας.

Πρωτοβουλίες κομβικές, με προεξάρχουσες αυτών, την υποχρέωση ακρόασης του Διοικητή και την επαναφορά της ανάγκης έγκρισης του αιτήματος νόμιμης άρσης απορρήτου και από δεύτερο εισαγγελέα – διάταξη που είχε καταργήσει το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Απέναντι σε αυτή την υπεύθυνη κυβερνητική στάση, ανέφερε ο κ. Τσαβδαρίδης στάθηκε δυστυχώς η Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία προτίμησε να τζογάρει από την αρχή της ιστορίας με μετέωρες κατηγορίες προς την Κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να εργαλειοποιήσει μία υπόθεση επιχειρησιακών κενών και διοικητικής αστοχίας για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη.

Η τοξικότητα μάλιστα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έφτασε σε τέτοια σημεία ώστε η ίδια να αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ως ιεροεξεταστή, ως κήνσορα αλλά και ως δικαστή, προσπαθώντας να ναρκοθετήσει τον ρόλο της εξεταστικής επιτροπής, στήνοντας λαϊκά δικαστήρια και διαπομπεύοντας όσους a priori φαντασιωνόταν ως ενόχους.

Όλα όμως γύρισαν μπούμερανγκ, τόνισε ο Βουλευτής Ημαθίας καθώς κάθε μία κατηγορία που με τόση ευκολία εξαπέλυαν, διαψεύστηκε εκκωφαντικά.

«Καταδίκαζε a priori ο κ. Τσίπρας τον κ. Μητσοτάκη ως υπεύθυνο για θεσμική δήθεν εκτροπή και υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Και αποδείχθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε καμία σχέση ο κ. Μητσοτάκης με όσα εξοργιστικά υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Διαβεβαίωνε ο κ. Τσίπρας σε όλους τους τόνους, ακόμη και από το βήμα της Βουλής ότι επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, διαψεύστηκε πανηγυρικά.

Καθώς βεβαιώθηκε στην εξεταστική επιτροπή ότι η ΕΥΠ επί των ημερών του κ. Τσίπρα παρακολουθούσε τον πρώην Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και Υπουργό της τότε Κυβέρνησης κ. Πιτσιόρλα» σημείωσε ο κ. Τσαβδαρίδης.

Δεν παρέλειψε δε να καυτηριάσει και τα fake news καθώς και τις ανυπόστατες διαρροές που πήγαιναν και έρχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμεο χρονικό διάστημα επί της υπόθεσης, «τσουβαλιάζοντας τους πάντες και παραδίδοντάς τους βορά στο φιλοθεάμον κομματικό κοινό» όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Από μία τέτοια ανυπόστατη διαρροή που άκριτα και επαίσχυντα υιοθετήθηκε από την εφημερίδα "Αυγή" βγήκα και εγώ στα μανταλάκια, κατηγορούμενος ότι κατέθεσα δήθεν στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις παρακολουθήσεις απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ, το οποίο ήταν παραποιημένο. Κάτι που όχι μόνο ουδέποτε έπραξα όπως προς τιμήν τους παραδέχθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή, αποδεχόμενοι το ψευδές του δημοσιεύματος, αλλά και κάτι που με ανάγκασε να δηλώσω ότι θα προχωρήσω σε μηνυτήρια αναφορά για την αποκατάσταση της τιμής και υπόληψής μου εφόσον δεν υπήρχε τάχιστα ανασκευή του δημοσιεύματος, όπως και τελικά έγινε από την εφημερίδα – ναυαρχίδα του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε ο κ. Τσαβδαρίδης.

Πολυμέσα