Τετάρτη, Οκτώβριος 23, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 10:19

Ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας

Tην Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας τελέσθηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τη Σύναξη πάντων των εν Βεροίᾳ Αγίων και την 112η επέτειο των Ελευθερίων της Βεροίας. Στο πλαίσιο του διπλού αυτού εορτασμού η Ιερά μας Μητρόπολη τιμά φέτος τη συμπλήρωση τριάντα ετών θεοφιλούς και ευκλεούς ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος.

Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Κλούζ κ. Ανδρέας, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Αλεξανδρείας και Τελεορμάν κ. Γαλακτίων, Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Λίμπλιαν κ. Δοσίθεος και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επιμελήθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας τέθηκαν σε προσκύνηση τα ιερά λείψανα του Αγίου Αποστόλου Παύλου, του Αγίου Σωσιπάτρου του Βεροιέως, του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας, της Αγίας Ιερουσαλήμ και του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Πριν από την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τους Αρχιερείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό που τιμούν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις και αναφέρθηκε σε ένα πρόσφατο θαύμα του Αγίου Λουκά του ιατρού.