Δευτέρα, Μαϊος 06, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 15:30

Γέφυρα τους υποσχέθηκαν, γέφυρα δεν βλέπουν στον Παλαιό Πρόδρομο

Ακόμα περιμένουν οι αγρότες του Παλαιού Προδρόμου να κατασκευαστεί η γέφυρα στον χείμαρρο "Κρασοπούλης" (συνδέει τον Παλαιό Πρόδρομο Δ. Αλεξάνδρειας με την επαρχιακή οδό Μελίκης - Κουλούρας) που, ουσιαστικά, κατέρρευσε από τις έντονες βροχοπτώσεις της 27ης Ιανουναρίου 2023.

Μάλιστα με ενέργειες του βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα, κλιμάκιο του Μηχανικού του Γ´ Σώματος Στρατού επισκέφθηκαν τον χώρο και του δόθηκαν υποσχέσεις πως μέχρι το Πάσχα (τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου), θα είχε κατασκευαστεί στρατιωτική γέφυρα.

Αν και πλησιάζει σχεδόν ένας χρόνος από τότε, η γέφυρα δεν έχει κατασκευαστεί και συνεχίζεται η ταλαιπωρία των αγροτών του Παλαιού Προδρόμου, οι οποίο αναγκάζονται να κάνουν έναν ολόκληρο κύκλο, αρκετών χιλιομέτρων, ώστε να πάνε στα αγροκτήματά τους για να φροντίσουν τα κτήματά τους και να συγκομίσουν την παραγωγή τους.

Όπως μας είπαν, η γέφυρα δεν κατασκευάστηκε γιατί το δυναμικό του Τάγματος Μηχανικού χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις μεγάλες πλημμύρες της Θεσσαλίας. Αυτό αποτελεί μια δικαιολογία, γιατί από τότε που καταστράφηκε η γέφυρα του Παλαιού Προδρόμου και μέχρι τις καταστροφικές πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο, έχουν μεσολαβήσει κάποιοι μήνες, ενώ εξέφρασαν τα παράπονά τους για την αδιάφορη στάση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη.