Κυριακή, Σεπτέμβριος 08, 2024
Follow Us
Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 14:05

Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Νέων για τις Ευρωεκλογές και τη Generation Z

Την Τρίτη 28 Μαΐου στις 17:30, στον χώρο της Ηπίτου 17Β στο Σύνταγμα, η Πρωτοβουλία Νέων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και τον ρόλο της Generation Z σε αυτές. Η εκδήλωση στοχεύει να ανοίξει τον διάλογο για τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα, όπως η κλιματική κρίση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ανισότητες, η άνοδος της ακροδεξιάς, και η κρίση των θεσμών και του κράτους δικαίου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από ειδικούς στα ευρωπαϊκά θέματα, όπως ο Στέφανος Λουκόπουλος, εκτελεστικός Διευθυντής του Vouliwatch, ο Όθων Καμινιάρης, καθηγητής του ΕΚΠΑ και ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, και η Ελβίρα Φόρτε, Υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Οι ομιλητές θα μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους σχετικά με τα τρέχοντα ευρωπαϊκά ζητήματα και τις επιπτώσεις τους στην καθημερινή ζωή και το μέλλον της Ευρώπης. Συντονίζει η Εύα Περώνα, δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί debate μεταξύ νέων υποψήφιων ευρωβουλευτών από τα κύρια πολιτικά κόμματα. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν οι Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά από τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ), η Ιφιγένεια Μουμτζή από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Τσούμας από το ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν τις προσωπικές και κομματικές θέσεις τους για το μέλλον της Ευρώπης και τον ρόλο της γενιάς τους σε αυτήν.

Η Πρωτοβουλία Νέων υπογραμμίζει τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των νέων στα κοινά και τον προβληματισμό τους γύρω από τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας. Οι Ευρωεκλογές θεωρούνται μια κρίσιμη ευκαιρία για να ακουστεί η φωνή της Generation Z και να διαμορφωθεί το μέλλον της Ευρώπης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον της Ευρώπης και την ενεργή συμμετοχή της νεολαίας σε αυτό.