Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 22:25

Δέκα χρόνια από την Επισκοπική εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου

Σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκινήσεως το πρωί της Τρίτης, 27ης Φεβρουαρίου, ημέρα συμπληρώσεως δέκα ετών από την Επισκοπική εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε η Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Η Ιερατική σύναξη έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό των Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης με προσκεκλημένο ομιλητή τον Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης και οι ποιμένες της Εκκλησίας» και αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο και στις αρετές του συγχρόνου Αγίου της Εκκλησίας μας, η μνήμη του οποίου τιμάται σήμερα.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων με λόγους πατρικής αγάπης αναφέρθηκε στο πρόσωπο και το έργο του πνευματικού του τέκνου, Σεβ. Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου και του ευχήθηκε με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δέκα ετών από την εκλογή του (27/2/2014 – 27/2/2024), δωρίζοντας του ένα σετ αρχιερατικού εγκολπίου και σταυρού.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον γέροντα του, Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, για ότι του προσέφερε από την παιδική του ηλικία μέχρι και σήμερα και για τα όσα «έπαθε και έμαθε κοντά του» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, καθώς και για την ανταπόκριση στην πρόσκληση του και τους αγαθούς λόγους του.

Παράλληλα, ευχήθηκε στον παριστάμενο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Καισαρείας κ. Θεοφύλακτο για την προαγωγή του από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ενημέρωσε τους Κληρικούς του για τρέχοντα ποιμαντικά και διοικητικά θέματα.