Τρίτη, Μαϊος 21, 2024
Follow Us
Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 21:51

«Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο»: Κυκλοφόρησε το νέο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα

Ανοίγοντας το νέο βιβλίο,  του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο», ανοίγετε και τον ασκό του Αιόλου, ελευθερώνονταςτους ανέμους της γης, της θάλασσας και τ’ ουρανού.

Ανέμους  που παίζουν και χορεύουν με τα φύλλα του φθινοπώρου, ανέμους  που σκορπίζουν τα σύννεφα φέρνοντας την άνοιξη, ανέμους που μας δροσίζουν και μας χαϊδεύουν το καλοκαίρι, αλλά και ανέμους που μας παγώνουν τον χειμώνα και ανταριάζουν τις θάλασσες.

Τι θα συμβεί όμως όταν η Μυρτώ, ένα κορίτσι που αγαπά τη ζωγραφική, θελήσει να τους γνωρίσει;

Ποιος θα μπορούσε να της αφηγηθεί καλύτερα τους ανέμους; Θα καταφέρει άραγε να τους ζωγραφίσει;

Εμπρός λοιπόν! Ας γνωρίσουμε τους ανέμους κι ας μάθουμε τα ονόματά τους και τις ιστορίες που κουβαλούν μαζί με την Μυρτώ και μέσα από την αφήγηση ενός παλιού ναυτικού, του Καπετάν Γιώργη

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Αρτέον Εκδοτική με ονειρική εικονογράφηση των  Ραφαήλ Ελκάς και Μαρίας Νασοπούλου

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα

Ο Βασίλης Κάργας γεννήθηκε στο Αργυρό Ευβοίας και από το 1980 ζει στηνΑλεξανδρούπολη. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης. Εργάσθηκε για πολλά χρόνια στο Γραφείο Τύπου της Νομαρχίας Έβρου καισυνδιοργάνωσε 16 Πανελλήνια Δημοσιογραφικά Συνέδρια στη Σαμοθράκη. Εργάζεταιως δημοσιογράφος στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Έχεισυνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά της Θράκης, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Διεύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό «Εξώπολις», και συνδιευθύνει τις ιστοσελίδες Artpress-Παραμεθόριες ματιές στον πολιτισμό(http://artpress.sundaybloody.com) και Παραμυθόριος (https://paramythorios.blogspot.com). Έχει βραβευθεί από τοΜορφωτικό ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης με το βραβείο «Μαρκίδες Πούλιου» για την πολύπλευρη προσφορά του στη δημοσιογραφία της περιφέρειας. Στον ελεύθερο χρόνο του σκαρώνει παραμύθια με την ενδεκάχρονη κόρη του Ευαγγελίνα, όπως το έμμετρο παραμύθι «Η Παράξενη παρέα του Ορφέα» (Εκδόσεις Λιβάνη, 2018) το οποίο έγινε παιδική όπερα από το Δημοτικό ΩδείοΑλεξανδρούπολης, «Ο κρυμμένος θησαυρός» (Ελληνοεκδοτική, 2020) και «Ο βυθόςάνω-κάτω» (Εκδόσεις Κομνηνός, 2023).

Λίγα λόγια για τους Εικονογράφους

Ο Ραφαήλ Ελκάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997 και από μικρός αγάπησε τηζωγραφική. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ωστόσο τονκέρδισε το πάθος του για την εικονογράφηση, καθώς και για τη βυζαντινή μουσική τηνοποία γνώρισε στα φοιτητικά του χρόνια. Έτσι απέκτησε μια θέση στην καρδιά του, δίπλα στη ζωγραφική. Έχει συμμετάσχει σε εικονογραφημένες εκδόσεις σαν συνεργάτηςκαι το πρώτο του εικονογραφημένο βιβλίο είναι το «Επιτέλους Κυριακή!» (Εκδόσεις Μυριόβιβλος, 2007).

Η Μαρία Νασοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Θεολογία. Διδάχτηκε την τέχνη της Αγιογραφίας στη σχολή της Μητροπόλεως Γλυφάδας κατά τηφοίτησή της στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Μια περίοδο της ζωής της έζησε στονΚαναδά όπου εργάστηκε στη Βασιλική Τράπεζα, πάντα όμως ζωγράφιζε ερασιτεχνικάκαι συμμετείχε σε εκθέσεις, καθώς η ζωγραφική ήταν η μεγάλη της αγάπη. Ασχολήθηκεεπαγγελματικά με την αγιογραφία από το 2002 και έκανε την πρώτη της ατομικήέκθεση το 2014. Σήμερα διδάσκει αγιογραφία και εικονογραφεί φορητές εικόνες καιτοιχογραφίες σε μουσαμά. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους για τηνεικονογράφηση βιβλίων.

Info:

«Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο»:

Συγγραφέας: Βασίλης Κάργας

Εικονογράφηση: Ραφαήλ Ελκάς

Φιλική συμμετοχή: Μαρία Νασοπούλου

Σελίδες: 32 / Σκληρό Εξώφυλλο

Διάσταση: 21x21cm

Kατηγορία: Παιδική Λογοτεχνία / 5+

Σειρά: Αέρας - Παραμύθια του Αέρα

Εκδόσεις: Αρτέον Εκδοτική

https://www.e-arteon.gr

Τηλ.21 3032 5870

https://www.e-arteon.gr/vivlia/paidika-5/item/584-koritsi-anemos