Παρασκευή, Μάρτιος 01, 2024
Follow Us
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 20:33

Η Ποντιακή Ανθολογία του Ηλία Τσέχου παρουσιάστηκε στον Κοπανό

Σε μία νοσταλγική βραδιά με έντονο ποντιακό χρώμα εξελίχθηκε η παρουσίαση του Β’ τόμου της δίγλωσσης Ανθολογίας Ποντιακής Ποίησης του Ηλία Τσέχου, που οργάνωσε την περασμένη Κυριακή 12/11/23, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος Νέων Κοπανού «Η Μίεζα» στην φιλόξενη αίθουσα του, στον Κοπανό. Για το βιβλίο και τον δημιουργό του μίλησαν οι κ.κ. Γεώργιος Ορδουλίδης (καθηγητής βυζαντινής μουσικής, Άρχων Μαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε.), Σίμος Ανδρονίδης (διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.) και Άκις Θωμαΐδης (εκδότης), ενώ ο Ηλίας Τσέχος απήγγειλε ποιήματα στην ποντιακή διάλεκτο και σε νεοελληνική απόδοση. Οι παριστάμενοι είχαν στην συνέχεια την ευκαιρία να απολαύσουν την εντυπωσιακή εμφάνιση των παιδιών του εφηβικού χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου με την εξαιρετική μουσική των κ.κ. Κώστα Κακουλίδη στην ποντιακή λύρα και Κώστα Καπουρτίδη στο νταούλι, και δοκίμασαν ωραιότατα ποντιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του συλλόγου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Η.Π. Νάουσας κ. Ν. Καρανικόλας, η αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Δ. Μπαλτατζίδου, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Κοπανού και Ζερβοχωρίου κ.κ. Β. Χαβιαρόπουλος και Ν. Σταμπολίδης, ο κ. Α. Καγκελίδης, μέλος του Δ.Σ. της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ. Χ. Καπουρτίδης και εκπρόσωποι του Δ.Σ. Πυρσού Νάουσας, μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Σας ευχαριστούμε όλους για την ανταπόκριση σας και σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Με τιμή για το Δ.Σ.