Τετάρτη, Ιούλιος 24, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 20:54

19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Η Future Library θα είναι εκεί

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία  Future Library θα παρευρεθεί φέτος στην 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται από 4 έως 7 Μαΐου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) - HELEXPO (Εγνατία 154).

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 7 Μαΐου ο Γιάννης Μπουτάρης (χημικός – οινολόγος) και Γιάννης Τροχόπουλος (σύμβουλος βιβλιοθηκών, πρ. Διευθυντής Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας) θα παρουσιάσουν την καμπάνια του Future Library για τον εμπλουτισμό των συλλογών των βιβλιοθηκών και θα κουβεντιάσουν για το τοπίο και το μέλλον της ανάγνωσης. Μαζί τους θα είναι η εκδότρια Μαριλένα Καραμολέγκου (Εκδόσεις Δώμα). Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λαμπρινή Κουζέλη. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στο περίπτερο 15, στις 3 το μεσημέρι.

Επίσης, την Παρασκευή 5 Μαΐου θα παρουσιαστεί η καμπάνια  «Επενδύουμε στο Βιβλίο – ΕμπλουτίΖΟΥΜΕ το Μέλλον! 2023 - 2025» από την υπεύθυνση επικοινωνίας και ψηφιακών μέσων του Future Library, Χάρις Πατσαβούρα, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός, στην αίθουσα Β, ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 8 (2ος όροφος) στο πλαίσιο εισηγήσεων «Πρωτοπόρες δράσεις βιβλιοθηκών ΙΙ» από τις 11 έως τη 1 το μεσημέρι.

Η καμπάνια του Future Library ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023 και ήδη, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του οργανισμού και για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενισχύσει  με νέες εκδόσεις τις συλλογές δέκα (10) μικρών δημοτικών βιβλιοθηκών. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται ολοένα και περισσότερα ακαδημαϊκά ιδρύματα καθώς και κοινωφελή ιδρύματα που θα διανείμουν δωρεάν τις καινούργιες τους εκδόσεις τους σε βιβλιοθήκες ανά τη χώρα.

Ο οργανισμός συνεχίζει την προσπάθεια ανεύρεσης πόρων ώστε να αναπτύξει με ταχύτερο ρυθμό τη δράση του εμπλουτισμού των συλλογών περισσότερων βιβλιοθηκών της χώρας.