Σάββατο, Σεπτέμβριος 07, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 13:04

Πρώτη βραδιά… με τους NECROPOLIS στο artcafé foyer της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας

Η  ΚΕΠΑ  Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας προσκάλεσε τους μαθητές/-τριες που ασχολούνται με τη μουσική, έχουν δημιουργήσει μικρά μουσικά σύνολα και επιθυμούν να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στο φιλόξενο artcafé foyer της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής. Αυτό έκαναν οι Necropolis, ένα συγκρότημα ροκ  και μέταλ μουσικής και μας προσκαλούν στην πρώτη μουσική βραδιά στο φουαγιέ με τσαγάκι ή κρασάκι, την Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, ώρα 8μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

 

NECROPOLIS

Το συγκροτημα Necropolis ξεκίνησε το 2020 σαν "πείραμα" μεταξύ των 2 από τα σημερινά 4 μέλη του συγκροτήματος, τον drummer (ΓιώργοΚοπαλιδη) και τον πρώτο κιθαρίστα του συνόλου (Δημήτρη Θυμιόπουλο), οι οποίοιήθελαν να τζαμάρουν πάνω σε στυλ κλασσικού ροκ με τραγούδια των ACDC, όπως Back in Black και Hell'sBells. Μετά από πρόσκληση από τον κιθαρίστα ο σημερινός μπασίστας και leadvocalist (Παναγιώτης Αναγνώστης) μπήκε στο σχήμα ως σαξοφωνίστας άρχισαν να τζαμάρουν μαζί με γκρουβ μουσική τζαζ, φανκ. Το χαλαρό στυλ όμως της τζαζ δεν τους ενέπνευσε και έτσι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αρχικόδρόμο που είχανδιαλέξει, αυτόν της ροκ μουσικής. Αφού αγόρασε ο σημερινός μπασίσταςτου σχήματος το πρώτο του μπάσοάρχισαν να μπαίνουνξανά στο πνεύμα της ροκ καθώς και της μέταλμουσικής. Η μπάντα θέλοντας να βγάλειάλμπουμ έκανε ηχογράφηση σε στούντιο με 4 ροκ κομμάτια, τα οποία τους έπεισανότι μπορούν να γίνουν η μπάντα που θέλουν.

Καθώςόμως ο καιρόςπερνούσεχωρίςπολλέςπρόβες το σχήμαάρχισεσιγάσιγά να πέφτει. Ήτανέτοιμοι να διαλυθούν, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν σε έναμαγαζίliveμπροστά σε κοινό 200 ατόμων. Αυτό τους ξαναζωντάνεψε την ιδέα να συνεχίσουν. Στη συνέχεια η μπάντα έβαλε στην παρέα και τον 2ο κιθαρίστα (Ορέστη Μέλλιο), ο οποίοςλόγω του υψηλούεπιπέδουκιθάρας που βρίσκεται, ανέλαβε τα περισσότερα σόλα στα τραγούδια. Σήμερα η μπάντα κάνει συνεχείς πρόβες κι ετοιμάζεται για νέα live!


Το συγκρότημασήμερααποτελείταιαπό τους:
Τύμπανα, backvocals: Γιώργος Κοπαλίδης(μαθητής γ' γυμνασίου)
Κιθάρα, backvocals: Δημητρης Θυμιόπουλος(μαθητής γ' γυμνασίου)
Μπάσο, lead φωνητικά: Παναγιώτης Αναγνώστης(μαθητής γ' γυμνασίου)
Κιθάρα, backvocals: Ορέστης Μέλλιος(μαθητής α' λυκείου)