Δευτέρα, Μαϊος 29, 2023
Follow Us
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 14:47

‘‘Ονει-Ρεύτηκα Την Ευτυχία Και Μου Είπε:’’ στην Στέγη Γραμμάτων Βέροιας

Η Κ.Ε.Π.Α. και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βέροιας φιλοξενούν την παράσταση ‘‘Ονει-Ρεύτηκα Την Ευτυχία Και Μου Είπε:’’ της Λένας Πετροπούλουτην Κυριακή 9 Απριλίου στις 19:30 στην  Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας

Μια εναλλακτική παράσταση, που ακροβατεί ανάμεσα στην performance, τη σκηνική εγκατάσταση και το θέατρο φόρμας. Μια συνομιλία ανάμεσα στην κίνηση και την παύση, τη μουσική, το τραγούδι και τον λόγο,το αφοριστικό μαύρο χιούμορ και τον σαρκασμό, τις κραυγάζουσες σιωπές και τις βιτριολικά ειπωμένες αλήθειες.

Γύρω μας ένας παράλογος κόσμος, που αγωνιούμε να νοηματοδοτήσουμε, οι μικρές μας απελπισίες, που γελούν μέσα στα μούτρα μας, οι κωμικοτραγικές καθημερινότητες μας, που ζητούν επίμονα την προσοχή μας στραμμένη στα μικρά, ενώ η καρδιά μας ονειρεύεται τα μεγάλα.

Επί σκηνής επτά γυναίκες, που εμπνέονται από τον άνθρωπο και μιλούν για τον άνθρωπο. Επτά καθημερινές αντι-ηρωίδες. Επτά συμβολικά πλάσματα, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, όλοι κουβαλάμε μέσα μας.

Μια μουσική παράσταση/ εγκατάσταση που προσπαθεί μέσα από θραύσματα εικόνων/ ήχων /εμπειριών να συνθέσει μια μεγαλύτερη εικόνα-παζλ για την παν-ανθρώπινη αγωνία του νοήματος της ζωής, που βιώνεται ιδιωτικά, αλλά καθρεφτίζεται δημόσια.

 

Συντελεστές παράστασης

Κείμενο/ Σκηνοθεσία/ Μουσική επιμέλεια:Λένα Πετροπούλου

Χορογραφίες/ Κινησιολογία:Τάσος Παπαδόπουλος

Βοηθός παραγωγής/ Βοηθός σκηνοθέτη:Άννα Γαλλοπούλου

Επιμέλεια ήχου:GillesDrag, Αλέξανδρος Ιωάννου

Σκηνικά / Κοστούμια:NOVAN

Φωτογραφίες / Teaservideos:Γιώργος Τουμανίδης

Παραγωγή:NOVANTheatreGroup2022-2023

 

Επί σκηνής:

Καρολίνα Ρήγα, Νατάσα Τσακιρίδου, Λένια Κοκκίνου, Λένα Πετροπούλου,Τζένη Μόσχου, Φανή Αραμπατζίδου, Θέκλα Χατζηγεωργίου, Specialguest: Ειρήνη Ρήγα

Ευχαριστούμε θερμά τους:Βασίλη Βικελούδα, Βασίλη Λαζαρίδη, Βασίλη Κανελλόπουλο, Πέτρο Μαλιάρα,Μαριάννα Πέτκου, Δαμιανό Οικονομίδη, Γιούλη Πέτκου, καθώς και τον Kevin Hanni Messina.

Διάρκεια παράστασης:70΄ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων:12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μαθητικό άνω των 15 ετών, φοιτητικό, προπώληση ως και 5 Απριλίου)

Προπώληση:Γραμματεία Χώρου Τεχνών, Παύλου Μελά &Μπιζανίου, 3ος όροφος, τηλ. 2331078100

Βιβλιοπωλείο ‘’Εξώφυλλο’’, Διονυσίου Σολωμού 3,τηλ. 2331026722