Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 14:26

Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας συμμετέχει στο 13ο Φεστιβάλ Καρναβαλιού Βέροιας

Η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας συμμετέχει στο 13ο Φεστιβάλ Καρναβαλιού που διοργανώνει το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΒέροιαςΚαι φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις οργανώνονται στον Πεζόδρομο της οδού Έλλης και στην αγορά της Βέροιας. Τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν ο Δήμος Βέροιας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Βεροίας.

Οι εκδηλώσεις του 13ου Φεστιβάλ Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθούν την Τσικνοπέμπτη 16, την Παρασκευή 24 και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τσικνοπέμπτη,16/2

 ώρες6.30μ.μ. – 8.00μ.μ.

Το τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, συνοδεία χάλκινωνπνευστών θα ξεκινήσει πατινάδα στην πόλη της Βέροιας. Οι χορευτές/τριες των τμημάτων ενηλίκων θα ξεκινήσουν από την Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών  και θα κατευθυνθούν στο κέντρο της αγοράς. Εκεί θα στηθεί το γαϊτανάκι, χορός, που χορεύεται κυρίως την περίοδο της αποκριάς. Οι συμμετέχοντες χορεύουν γύρω από ένα κοντάρι δεμένο με πολύχρωμες κορδέλες. Ο κάθε συμμετέχων κρατάει στο χέρι του μία από αυτές, και έτσι κατά την περιστροφή τους οι κορδέλες τυλίγονται στο κοντάρι.Στη συνέχεια όλοι μαζί προσκαλούμαστε να συμμετέχουμε σε ένα παραδοσιακό γλέντι.

Συμμετέχουν οι μουσικοί

Βασιλείου Κώστας : κλαρίνο

Σοφιανίδης Μάνος: ακορντεόν

Ματζίρίδης Νίκος: σαξόφωνο

Τσιρώνης Απόστολος: κρουστά

Από τις 8μ.μ.

Στο εμπορικό κέντρο τα καταστήματα στήνουν ψησταριές και με μουσική από τοπικά σχήματα προσκαλούμαστε να συμμετέχουμε σε ένα αποκριάτικο γλέντι.

Μετά τις 10μ.μ.

Το γλέντι κορυφώνεται και η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο συνοδεία χάλκινωνπνευστών στην οδό Έλλης!

Παρασκευή 24/2, ώρες 8.00μ.μ. – 10.00μ.μ.

Μασκέ πάρτυ και διαγωνισμός καλύτερου ατομικού και ομαδικού καρναβαλιού.

Κυριακή 26/2, ώρες 8.00μ.μ. – 10.00μ.μ.

Γιορτή μπύρας: Τα καταστήματα στήνουν ψησταριές, η μπύρα ρέει άφθονη(σε μειωμένη τιμή)και συνοδεία χάλκινωνπνευστών προσκαλούμαστε να συμμετέχουμε σε ένα αποκριάτικο γλέντι.Όλη η πόλη μια παρέα!