Σάββατο, Σεπτέμβριος 28, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 06:34

Δήλωση του Βουλευτή Ημαθίας Βασίλη Κοτίδη για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας

Ο Βουλευτής τηςΕλληνικής Λύσης κ. Βασίλειος Κοτίδης έδωσε το παρόν στη συγκέντρωσηπου οργάνωσε στο Νοσοκομείο Νάουσας, στις25/09/2024, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ημαθίας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων τηςπόλης. Κύριο αίτημα η επανατοποθέτηση του Νοσοκομείου Νάουσας στην Α΄ κατηγορία άγονων και προβληματικών περιοχών, μετά την άδικη και αψυχολόγητη υποβάθμιση στην κατηγορία Β΄. 

Η απόφαση αυτή πρακτικά οδηγεί σε περαιτέρω συρρίκνωση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς χάνονται οικονομικά και όχι μόνο οφέλη προςτουςεργαζόμενους ιατρούς. Με την παραμονή μάλιστα των όμορων νοσοκομειακών μονάδων στην κατηγορία Α΄ με τα ανάλογα κίνητρα, το πρόβλημα διογκώνεται. Ουσιαστικά, εάν παραμείνει αυτή η απόφαση, υπάρχει ο κίνδυνος μετατροπής του Νοσοκομείου Νάουσας σε «Ενισχυμένο Κέντρο Υγείας» ή «Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου».

Ο Βουλευτής κ. Κοτίδης, με δυναμική παρέμβαση στην Ελληνική Βουλή ανέδειξε το θέμα σε μείζονος σημασίας για την ευρύτερη περιοχή τηςΝάουσας και στόχος του είναι η άμεση επαναφορά του Νοσοκομείου στην Α΄ κατηγορία των άγονων και προβληματικών περιοχών (με τα παρεπόμενα ευεργετήματα αυτής).