Τρίτη, Ιούνιος 25, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 14:46

Απ. Βεσυρόπουλος: Απαλλαγή των σχολικών κυλικείων από την αναδρομική καταβολή του τέλους παρεπιδημούντων

Με την Πρόεδρο του Σωματείου των σχολικών κυλικείων της Ημαθίας, κα Άννα Βασιλειάδου, την γραμματέα κα Ελισάβετ Κόμνη και την Ταμία κα Άννα Χατζηγεωργίου, συναντήθηκε ο βουλευτής Ημαθίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης η απαλλαγή των σχολικών κυλικείων από το τέλος παρεπιδημούντων, το οποίο θα χρεωνόταν αναδρομικά από το 2021, ζήτημα για το οποίο ο κ. Βεσυρόπουλος είχε αναλάβει σχετική πρωτοβουλία στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα σχολικά κυλικεία.

Η Πρόεδρος του Σωματείου των σχολικών κυλικείων της Ημαθίας κα Βασιλειάδου ευχαρίστησε τον κ. Βεσυρόπουλο για την αποφασιστική του παρέμβαση, η οποία σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Κ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Καλαφάτη, οδήγησε στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την οριστική απαλλαγή των σχολικών κυλικείων από το τέλος παρεπιδημούντων.

Ο κ. Βεσυρόπουλος σε δήλωσή του, τονίζει ότι: «Είμαι πάντα εδώ για να δίνω λύσεις σε ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη. Η απαλλαγή των σχολικών κυλικείων από την αναδρομική καταβολή του τέλους παρεπιδημούντων από το 2021 ήταν ένα δίκαιο αίτημα που βρήκε δικαίωση. Ένα καίριο ζήτημα που επιλύθηκε με ορθολογικά κριτήρια και την προσπάθεια όλων μας».