Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 15:48

«Συνδημότες»-Παύλος Παυλίδης: Άμεση παραίτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ Στέργιου Διαμάντη

Από την Δημοτική Παράταξη «Συνδημότες» του Παύλου Παυλίδη, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Την προηγούμενη εβδομάδα προκαλέσαμε μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για το θέμα του Βιολογικού του Δήμου μας και την λειτουργία του, έπειτα από τα τελευταία ευρήματα της Οικολογικής Ομάδας και τις αστείες δικαιολογίες που επικαλέστηκαν. Σε αυτήν :

Ο εργολάβος ομολόγησε (και πως θα μπορούσε να κάνει αλλιώς) ότι δεν υπάρχει πιστοποίηση της μεθόδου του που χρησιμοποιεί στον Βιολογικό. Αποκάλυψε δηλαδή ότι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ όταν ανακοίνωνε δημόσια ότι υπάρχει πιστοποίηση κι ότι όλα είναι πυροτεχνήματα της αντιπολίτευσης, έλεγε ψέματα δημόσια. Κι από τότε δεν ανακάλεσε.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν παράγεται καθόλου λυματολάσπη (δηλαδή η μέθοδος του εξαφανίζει την υλη!!!) και γι αυτό δεν χρησιμοποιεί την ειδική γραμμή και τα μηχανήματα. Που χρησιμοποιούν όλες οι άλλοι μέθοδοι που εφαρμόζονται διεθνώς. Κι ας λέει και το αρμόδιο εργαστήριο της Στουτγάρδης που μας το παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ ότι είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ευρώπης, ότι απομένει το 30% της επεξεργασίας.

Ενημέρωσε ότι δεν εκδιώχτηκε η μέθοδος του από άλλες πόλεις στην Ελλάδα, αλλά κι ότι δεν εφαρμόζεται, αλλά την εφαρμόζει σε 400 άλλες πόλεις του εξωτερικού.

Ότι πληρώνει κανονικά το ετήσιο ενοίκιο των 2.600 € κι ότι βάζει 120.000€ από την τσέπη του κάθε χρόνο γιατί αγάπησε την Βέροια και την προβάλει.

Οι διοικούντες και η υπηρεσία επέμεναν ότι όταν κάποιος θέλει να επισκεφτεί τον χώρο, πρέπει να τους ειδοποιεί!!! Δηλαδή διαφάνεια θέλουν μόνο όταν ...ειδοποιούνται!

Ότι μπορούν  2.35τονοι αιωρούμενα σωματίδια (την ημέρα παρακαλώ!) να "φύγουν".... νόμιμα...

Ότι όταν πήγαν οι Οικολόγοι για την έρευνα και είδαν όλη την λυματολάσπη να φεύγει στο "66", η αιτία ήταν ότι είχε χαλάσει το inverterμιας αντλίας. Ότι η δεύτερη αντλία ήταν ήδη χαλασμένη και δεν λειτουργούσε, αλλά θα την φτιάξουν. Κι ότι και η τρίτη η εφεδρικιά κι εκείνη χαλασμένη ήταν και δεν λειτουργούσε, γιατί λείπει ένα καπάκι!

Μας ενημέρωσαν ότι όταν πήγαν οι Οικολόγοι, έλειπε ο υπεύθυνος που έπαιρνε δείγματα για τον έλεγχο κι ότι ήταν κλειδωμένα. Κι ότι μόνο αυτός είχε κλειδί και μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουν την έκταση της ρύπανσης (κι όχι μόλυνσης!). Αλλά πλέον τα κλειδιά θα τα έχουν τρία άτομα κι ότι ήταν επιθυμία τους τα κλειδιά να τα έχει προγενέστερα ο συγκεκριμένος εργαζόμενος.

Ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων τα ξέρει μόνο ο εργαζόμενος κι όχι οι Διοικούντες και πρέπει όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί από εκείνον. Και φυσικά όταν ρωτήθηκαν ότι αυτοί που υπογραφούν τις Συμβάσεις, έχουν και την πολιτική ευθύνη των επιλογών και των αποφάσεων, δεν απάντησαν ΠΟΤΕ!

Δεν απάντησαν ποτέ, πόσες φορές χαλάνε αυτά τα εργαλεία και πόσο συχνά συμβαίνει αυτό.

Δεν απάντησαν αν έχουν κοπεί τιμολόγια μεταφοράς της λυματολάσπης αλλού και ποια μεταφορικά μέσα έχουν χρησιμοποιηθεί.

Δεν απάντησαν ούτε όταν ρωτήθηκαν ότι αφού η ΔΕΥΑΒ εξοικονόμησε 3.000.000 € όλα αυτά τα χρόνια, γιατί δεν είδε ο δημότης κάποια μείωση στο λογαριασμό του νερού και που πήγαν αυτά τα χρήματα.

Δεν απάντησαν ούτε όταν ρωτήθηκαν ποιος τους επέβαλε να μην φέρνουν λύματα από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας (ακόμα κι από Πάτρα και Μεσολόγγι!!!), ούτε όταν ρωτήθηκαν γιατί σταμάτησαν να φέρνουν λυματολάσπη και από τις άλλες πόλεις στον Βιολογικό μας αφού όλα ήταν και είναι νόμιμα. Να σωθεί και η υπόλοιπη Ελλάδα με την μέθοδο που μόνο αυτοί πιστεύουν.

Σε όλα αυτά ο Δήμαρχος που τα έβλεπε σε παλαιότερες δηλώσεις του "ως αστείο", " ως πυροτεχνήματα", κλπ μας δήλωσε ότι θα συνεχίσει με αυτόν τον εργολάβο γιατί δεν καλέσαμε άλλον επιστήμονα να αντιπαρατεθεί στην μέθοδο (!!!). Λες κι εμείς μόνο πρέπει να ενδιαφερόμαστε για την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Ότι ήταν μια κούφια συνεδρίαση κι ας έγιναν περίπου 100 ερωτήσεις για ένα μόνο θέμα που αφορά την υγεία και την ασφάλεια. Κι ας ομολογήθηκε ότι ήδη ο Εισαγγελέας απεύθυνε κατηγορίες σε 4 άτομα για προηγούμενη περίπτωση.

Κι ενώ αντιμετώπισαν την σοβαρότητα του θέματος με αδιαφορία, ειρωνεία και χλευασμό, δεν έκαναν το ίδιο δυο ημέρες αργότερα όταν προχθές το Σαββάτο, επισκεφτήκαν πάλι οι Οικολόγοι τον Βιολογικό. Και κάλεσαν και τον Δήμαρχο (να μην βγάζει την ουρά του απέξω) κι αυτός με την σειρά του τον Πρόεδρο, τον υπεύθυνο για τα δείγματα και τον ηλεκτρολόγο. Κι αφού δεν του αρκούσε η βρωμιά στον οχετό κι αυτά που έβλεπε να ρέουν στο "66", ψάχνοντας για προσχήματα, ήθελε να διαπιστώσει αν λειτουργούσαν κανονικά και τα ρελέ και οι αντλίες. Και όταν δεν βρέθηκε άλλος ισχυρισμός για "επικάλυψη", άρχισαν να εκτρέπονται και να επιτίθενται προσωπικά στους ελέγχοντες.

Πλέον η "δυσοσμία" του Βιολογικού έχει φτάσει μακριά. Δυστυχώς η ανεύθυνη αντιμετώπιση είναι προκλητική σε βαθμό δεύτερων σκέψεων. Σε βάρος της υγείας των δημοτών κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται έτσι.

κ. Δήμαρχε,

ζητάμε να προβείτε άμεσα στην καθαίρεση του Πρόεδρου της ΔΕΥΑΒ, γιατί περίπτωση να παραιτηθεί μόνος του δεν υπάρχει, αφού όπως δήλωσε "είναι για εσάς καρποφόρο δέντρο". Και να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας. Γιατί αυτήν την φορά ήσασταν παρών.

Ζητάμε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες που θα διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας, καθως και την μη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Τα "καλά παιδιά" μας τελείωσαν.  Η λυματολάσπη σας παρασύρει στον λάκκο που ανοίξατε.

Παύλος Παυλίδης  

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης 

"Συνδημότες"