Πέμπτη, Σεπτέμβριος 19, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 22:26

Φρόσω Καρασαρλίδου: Η Ημαθία είναι "επαίτης" της σημερινής κυβέρνησης

Σε τέσσερα βασικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία της Ημαθίας στάθηκε η πρώην Βουλευτής και εν νέου υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ κα Φρόσω Καρασαρλίδου, σε συνάντηση που είχε με τους τοπικούς δημοσιογράφους.

Η κα Καρασαρλίδου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου στο μεζεδοπωλείο «Απ΄Αλλού» στη Βέροια και στην φιλική συζήτηση που είχε αναφέρθηκε στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, στο κτίριο των παλαιών δικαστηρίων της πλατείας Ωρολογίου, στο Τελωνείο της Κουλούρας και φυσικά στους αγρότες.

Αναφερόμενη στον κάθετο άξονα, τόνισε την αναγκαιότητα άμεσα να προχωρήσει η επέκταση του κάθετου άξονα από το σημείο που τελειώνει σήμερα στο ύψος των Μονοσπίτων  και να φτάσει μέχρι τον ΣΣ Νάουσας. «Ο σημερινός κόμβος των Μονοσπίτων είναι επικίνδυνος και από την στιγμή που για την επέκταση μέχρι τον ΣΣ Νάουσας έγιναν αρκετές εργασίες, δεν απαιτούνται πολλά χρήματα για να ολοκληρωθεί» είπε μεταξύ άλλων.

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα την στασιμότητα που υπάρχει στο θέμα της μετεγκατάστασης του Τελωνείου στις εγκαταστάσεις της «Αμάλθεια» στην Κουλούρα, η πρώην Βουλευτής ανέφερε τις προσπάθειες που έγιναν τόσο από την ίδια όσο και από τον κομματικό της χώρο συνολικά, ενώ επί της σημερινής κυβέρνησης δεν προχώρησε τίποτα, παρά μόνο μια αιφνιδιαστική επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Πιτσιλή, μαζί με τον Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο. «Είναι της αρμοδιότητας του Απόστολου Βεσυρόπουλου, αλλά τίποτα δεν γίνεται. Θα δοθεί μια προεκλογική υπόσχεση και μέχρι εκεί» είπε χαρακτηριστικά η κα Καρασαρλίδου.

Όσον αφορά την παραχώρηση του κτιρίου των παλαιών δικαστηρίων στην πλατεία Ωρολογίου, δόθηκε υπόσχεση ότι θα παραχωρηθεί για αξιοποίηση στον Δήμο Βέροιας ως πολιτιστική κληρονομιά, αλλά υποσχέσεις που παραμένουν υποσχέσεις.

Τέλος η κα Καρασαρλίδου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε η ίδια ως βουλευτής με ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, ενώ χαρακτήρισε την Ημαθία ως «επαίτη» με πρόσφατο παράδειγμα τους μηλοπαραγωγούς. Όσον αφορά τα πρόσφατα εγκαίνια του νέου Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών στη Βεργίνα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τα χαρακτήρισε απαράδεκτα καθώς έγιναν σε ‘αποστειρωμένο» περιβάλλον.