Τρίτη, Οκτώβριος 22, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 14:54

Γιατί είναι σημαντική η σύγκριση παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας πριν κάνετε ένα καινούργιο συμβόλαιο;

Είναι πάρα πολύς κόσμος που ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό και με τον πόλεμο που υπάρχει ακόμα στην Ευρώπη, που ψάχνει για την φθηνότερη εταιρεία ρεύματος στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί οι τελευταίοι μας λογαριασμοί κάθε άλλο παρά φθηνοί ήταν. Αν πείτε λοιπόν ότι «αλλάζω πάροχο» αύριο, τότε θα πρέπει σίγουρα να κάνετε ορισμένες πολύ βασικές κινήσεις με πρωταρχική αυτή που έχει να κάνει με τηνσύγκριση παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας που υπάρχουν στην χώρα μας.

Για να πραγματοποιήσετε την καλύτερη δυνατή σύγκριση θα πρέπει να έχετε αρχικά κατά νου τις δικές σας συνήθειες αναφορικά με την κατανάλωση του ρεύματος που εσείς κάνετε και κατά πόσο είστε διατεθειμένοι να τις αλλάξετε για να μειώσετε τον λογαριασμό του ρεύματός σας. Δεύτερον θα πρέπει να κινηθείτε έξυπνα και να καταφέρετε να συγκεντρώσετε τουλάχιστον τους τέσσερις τελευταίους λογαριασμούς ρεύματος που σα είχαν εκδοθεί, έτσι ώστε να έχετε γραπτώς τον μέσο όρο της κατανάλωσης του ρεύματος σας. Βλέποντάς τους θα έχετε και μια γενική εικόνα για το αν χρησιμοποιείτε για παράδειγμα περισσότερο νυχτερινό ρεύμα ή αν χρησιμοποιείται αρκετό μόνο για κάποιες συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά αν το μεγαλύτερο ποσοστό ρεύματος καταναλώνεται εξαιτίας του μέσου θέρμανσης που χρησιμοποιείτε και που ανάβετε πολύ συγκεκριμένες ώρες. Μια καλή κίνηση για να μπορέσετε να ελέγξετε το ποσοστό του ρεύματος που καταναλώνετε είναι να τοποθετήσετε τον έξυπνο μετρητή στο σπίτι ή στην επιχείρησή σας. ο έξυπνος μετρητής είναι αυτός που στέλνει αυτομάτως τις μετρήσεις της δικής σας κατανάλωσης κατά τον τρόπο που έχετε εσείς συμφωνήσει, είτε για παράδειγμα μηνιαίο, ημερήσιο, ή με όποιον τρόπο εσείς επιθυμείτε.  Αν όλες οι παραπάνω ενέργειες δεν σας φαίνονται αρκετά δύσκολες, κάντε τες άμεσα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο για να αποκτήσετε το φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα της αγοράς.

Ποια θεωρείται η φθηνότερη εταιρεία ρεύματος στην Ελλάδα σήμερα;

Αν η ερώτηση «πώς αλλάζω πάροχο» τριγυρνάει πολύ συχνά στο μυαλό σας τον τελευταίο καιρό, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε να κάνετε την απαραίτητη σύγκριση παρόχωνηλεκτρικής ενέργειας  για να δείτε ποιος είναι αυτός που σας συμφέρει. Όταν κάποιος μιλά για την φθηνότερη εταιρεία ρεύματος δεν εννοεί αυτή που κάνει την καλύτερη προσφορά αλλά αυτή που σε βάθος χρόνου θα μπορέσει να σας εξασφαλίσει με λίγα παραπάνω χρήματα μηνιαίως και θα συμβαδίσει με τις δικές σας ανάγκες αναφορικά με την κατανάλωση του ρεύματος που εσείς κάνετε. Το πρώτο σας βήμα μετά από την εξεύρεση εταιρείας που να κάνει την σύγκριση για εσάς είναι η συγκέντρωση των τελευταίων σας λογαριασμών για να έχετε μια γενική εικόνα για την υπάρχουσα κατανάλωσή σας.

Η επιλογή ενός προσιτού για εσάς καθώς και ανταγωνιστικού προγράμματος χρέωσης ηλεκτρικού ρεύματος θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον ιδανικό οικογενειακό προϋπολογισμό για το σπίτι σας ή θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα έξοδα της επιχείρησής σας. πέραν όμως από την κατανάλωση ρεύματος, σε έναν λογαριασμό υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στο κατά πόσο θα είναι ακριβός ή όχι. Αυτοί οι παράγοντες έχουν να κάνουν κυρίως με τις χρεώσεις των εταιρειών κοινής ωφέλειας όπως και χρεώσεις του δήμου ή ακόμα και ειδικά τέλη για την μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων και πολλά άλλα.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο λογαριασμός μας μπορεί να έχει κάποιες διακυμάνσεις με τον καιρό αντί όμως να εκνευρίζεστε βλέποντάς τες, δείτε ποιος είναι ο τρόπος που μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε έτσι ώστε να δείτε αν υπάρχει τρόπος να τις μειώσετε. Αλλάζω πάροχο λοιπόν σημαίνει η επιλογή ενός ανταγωνιστικού προμηθευτή ενέργειας με αξιοπιστία στον χώρο και που λειτουργεί πάντα ως προς το συμφέρον του καταναλωτή. Αν όμως το να βρείτε την φθηνότερη εταιρεία ρεύματος δεν είναι τελικά μια αρκετά εύκολη υπόθεση για εσάς, τότε ψάξτε να βρείτε την πιο εύκολη σελίδα που αφορά την σύγκριση παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και κάντε το καινούργιο σας συμβόλαιο βασισμένοι στα αποτελέσματα που σας εμφάνισε.

Τι σημαίνει αλλάζω πάροχο και πώς μπορεί αυτό να γίνει εύκολα;

Ένα από τα περισσότερα κλικ που υπάρχουν στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα είναι το «αλλάζω ρεύμα». Αυτό βέβαια δεν είναι ένα απλό και τυχαίο γεγονός είναι κάτι που βασίζεται στην ανάγκη μας για εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και την κάλυψη των αναγκών μας σε ενέργεια. Ο πόλεμος στην Ευρώπη είναι σίγουρα αυτός που έχει επηρεάσει τα πάντα στην καθημερινότητά μας μεσοπρόθεσμα αλλά και βραχυπρόθεσμα. Μία πρώτη εικόνα από τις επιπτώσεις του πολέμου στη χώρα μας ήρθε με την μορφή του υψηλού λογαριασμού ρεύματος. Αυτός λοιπόν ο λογαριασμός στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει ο καθένας τη ν δική του αναζήτηση αναφορικά με τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και τις προσφορές που κάνουν. Πολλοί είναι εκείνοι που άλλαξαν πάροχο βασισμένοι στις προσφορές μιας καινούργιας εταιρείας, άλλοι πήγαν σε καινούργια εταιρεία γιατί απλώς είχαν παράπονα από την προηγούμενη και άλλοι αποζητούσαν ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση πελατών μέσω διαδικτύου.

Όποιος και αν είναι ο λόγος που θέλετε να επιλέξετε μία νέα εταιρεία παροχής ρεύματος, το σίγουρο είναι ότι όλες του οι υπηρεσίες θα θέλατε να λειτουργούν ως προς το δικό σας όφελος και αυτό που θα κάνει την διαφορά για εσάς θα είναι σίγουρα και ο χαμηλότερος λογαριασμός ρεύματος από αυτόν που ήδη είχατε. Η σύγκριση παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας μέσω εφαρμογών είναι σίγουρα μια κίνηση έξυπνης στρατηγικής εφόσον είναι μια διαδικασία που σίγουρα θα σας βοηθήσει να ξεδιαλύνετε τα πράγματα. Χρησιμο αναφορικά με το ποια είναι η φθηνότερη εταιρεία ρεύματος σήμερα και ποια έχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Όταν πια ακούσετε κάποιον να λέει: «αλλάζω πάροχο γιατί μου έδωσαν καλύτερη προσφορά», θα ξέρετε γιατί ακριβώς μιλάει και έτσι θα μπορέσετε να του κάνετε κάποιες ερωτήσεις που δεν έχετε καταλάβει και θα του ζητήσετε πληροφορίες σχετικές με τον καινούργιο του πάροχο. Αν είναι σε θέση να σας λύσει όλες οι κάποιες από τις απορίες σας τότε είστε σε πολύ καλό δρόμο και θα γνωρίζετε και από πρώτο χέρι που ακριβώς πρέπει να απευθυνθείτε για τον καινούργιο σας πάροχο.