Σάββατο, Μαϊος 18, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 13:23

Οι Έλληνες εμπιστεύονται όλο και περισσότερο τα e-shops

Εκείνο που μας χαρακτηρίζει ως λαό είναι η έφεσή μας στη γνώση και η υιοθέτηση νέων πρακτικών και μεθόδων που προέρχονται από το εξωτερικό, ενίοτε με τάση μιμητισμού, συχνά όμως με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, βάζοντας τη δική μας «πινελιά» στο τελικό αποτέλεσμα.  

Ένας τομέας που δείχνει ότι είμαστε πάντα έτοιμοι να δεχθούμε το καινούργιο και το πρωτοποριακό είναι αυτός του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ήδη πριν από την πανδημία, μια περίοδο που εκτίναξε στα ύψη τη δημοφιλία των e-shops, πολλοί νέοι –αλλά και λιγότερο νέοι– είχα αρχίσει να εμπιστεύονται τον νέο τρόπο αγορών, ενώ άλλοι είχαν τη διορατικότητα που χρειαζόταν για να δουν ότι το εμπόριο μέσω Διαδικτύου έχει πολύ μέλλον και θα είναι η κυρίαρχη τάση στις επόμενες δεκαετίες, δημιουργώντας τα δικά τους e-shops.

Δεδομένου ότι τα προαπαιτούμενα για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού e-shop καταστήματος είναι λίγα και το αρχικό κόστος για το στήσιμο μιας σελίδας δεν είναι απαγορευτικό, πολλοί επιτηδευματίες βρήκαν επαγγελματική διέξοδο στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η βασική παράμετρος για να είναι επιτυχημένο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι η ιστοσελίδα μέσω της οποίας θα παρουσιάζονται τα προϊόντα στον καταναλωτή και θα τον διευκολύνουν να ολοκληρώσει τη συναλλαγή με γρήγορο, άμεσο και ασφαλή τρόπο.

Η ιστοσελίδα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος πρέπει να είναι αισθητικά άρτια, να παρουσιάζει όλο το φάσμα των προϊόντων της εταιρείας και τη διαθεσιμότητά τους και να οδηγεί τον πελάτη στην αγορά του προϊόντος με όσο το δυνατόν λιγότερα «κλικ» στην οθόνη του υπολογιστή του. Ένα όνομα πρωτότυπο και ταυτόχρονα δηλωτικό των προϊόντων που εμπορεύεται το κατάστημα είναι ένας ακόμη τρόπος για να δεχθεί περισσότερες επισκέψεις.

Ωστόσο, η επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά αποτελεί ολόκληρη… επιστήμη για τους ειδικούς της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Οι υπηρεσίες on page και off page SEO Optimization έχουν να κάνουν με αυτό ακριβώς το θέμα, πώς δηλαδή θα παρουσιαστεί πρώτη μια ιστοσελίδα όταν ο χρήστης κάνει μια σχετική αναζήτηση. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν κάποιες παραμέτρους και φίλτρα που έχουν να κάνουν με τον τόπο κατοικίας, το φύλο, τις προτιμήσεις και το προφίλ του κάθε χρήστη στα social media, οι διαφημιστές προχωρούν σε αυτό που λέμε «εξατομικευμένη διαφήμιση» στοχεύοντας σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και τρόπο ζωής.

Καθώς οι περισσότεροι συμπατριώτες μας, ανοιχτοί σε κάθε νεωτερισμό, συμμετέχουν ως μέλη ή απλά παρακολουθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει ανοίξει ένας πολύ χρήσιμος δίαυλος μεταξύ της κατανάλωσης και των social media. Όσο μάλιστα αυτά πληθαίνουν σε αριθμό και εξειδικεύονται ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των χρηστών τους, έχουν γίνει απαραίτητο όπλο στη φαρέτρα των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Για παράδειγμα, είναι εντυπωσιακό σε πόσο μεγάλο βαθμό το Instagram επηρεάζει και διαμορφώνει, ενίοτε μάλιστα επιβάλλει, τις νέες τάσεις της μόδας, με αποτέλεσμα τα περισσότερα e-shops να έχουν εκεί κάποια αναφορά ή παράλληλη σελίδα. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα, λοιπόν, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πορεία παράλληλη και ανοδική και ως ένα ενιαίο σύνολο δείχνουν ότι μπορούν να αποτελέσουν όχι μόνο μια σημαντική εναλλακτική του εμπορίου όπως το γνωρίζαμε, αλλά τη ναυαρχίδα όλης της εμπορικής δραστηριότητας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.      

Διαβάστε περιοσσότερα για τιμές κατασκευής ιστοσελίδων και πακέτα προώθησης στο διαδίκτυο.