Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 21:51

Η νέα εντυπωσιακή λειτουργία των Google Maps -Πώς να ταξιδέψεις από το κινητό σου στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου

Προσφέροντας μία εντυπωσιακή εμπειρία στον χρήστη η Google ανακοίνωσε την έναρξη της νέας λειτουργίας Immersive View για τους Χάρτες της.

Η Google ξεκινά την υλοποίηση της νέας λειτουργίας "Immersive View" δημιουργώντας το δικό της κόσμο εικονικής πραγματικότητας προσφέροντας στον χρήστη τη δυνατότητα τρισδιάστατης ψηφιοποίησης ενός χώρου για τη δημιουργία κινούμενης εικόνας που δεν μένει μόνο στην εξωτερική όψη των κτιρίων.

Για να το πετύχει αυτό η Google, έχει χρησιμοποιήσει εκατομμύρια εικόνες που έχουν συλλέξει τα drone και τα αυτοκίνητά της. Οι εν λόγω εικόνες συγχωνεύονται σε μία τρισδιάστατη εικόνα με τη χρήση ενός νέου λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η αμερικάνικη εταιρεία το οποίο ονομάζει Neural Radiance Fields (NeRF).

Με τη χρήση του NeRF η Google αναφέρει ότι είναι σε θέση να δημιουργήσει με ακρίβεια την τρισδιάστατη αναπαράσταση μιας τοποθεσίας ή ενός χώρου ακόμη και σε επίπεδο υφών και φωτισμού σε διαφορετικές μάλιστα στιγμές της ημέρας, τις οποίες ο χρήστης μπορεί να εξερευνήσει.

Με το Immersive View ο χρήστης μπορεί να κάνει ένα «εικονικό» tour σε μια περιοχή ενώ ενημερώνεται παράλληλα για τον κυκλοφοριακό φόρτο στους γύρω δρόμους όπως αλλά και για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν ανάλογα με την ώρα την ημέρας.

Ο χρήστης έχει επίσης τη δυνατότητα να δει ένα κτίριο και στο εσωτερικό του και να αποκτήσει μία σαφώς πιο ολοκληρωμένη άποψη για το ίδιο αλλά και για τα κτίρια και εγκαταστάσεις που βρίσκονται γύρω από αυτό, σαν να χρησιμοποιούσε ο ίδιος το προσωπικό του drone.

Το Immersive View ξεκίνησε να προσφέρεται για το Λονδίνο, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Τόκιο, ενώ σιγά-σιγά στη λίστα θα μπαίνουν και άλλες μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Άμστερνταμ, το Δουβλίνο, η Φλωρεντία και η Βενετία.

Παράλληλα η Google προσφέρει πλέον την δυνατότητα εύρεσης σημείων ενδιαφέροντος σε μια περιοχή σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της λειτουργίας Live View για smartphone δημιουργώντας ένα περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας. Πολύ απλά ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία Live View και σε έναν δρόμο να σηκώσει το κινητό του και να δει τα σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται γύρω.

Μπορεί για παράδειγμα να εντοπίσει ένα εστιατόριο και να ενημερωθεί την ίδια στιγμή για την αξιολόγηση που έχει λάβει από το κοινό που έχει επισκεφθεί αλλά και για το αν υπάρχει διαθέσιμο τραπέζι.

Και η λειτουργία «Search with Live View» θα ξεκινήσει αρχικά από τις παραπάνω πόλεις με τους Αμερικάνους να σκοπεύουν να προσθέσουν και άλλες στο άμεσο μέλλον.