Κυριακή, Σεπτέμβριος 08, 2024
Follow Us
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 14:53

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στη Βέροια

Με τον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε το εσπέρας της Παρασκευής, 28ης Ιουνίου, άρχισαν στην Αποστολική Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, του ιδρυτού της Εκκλησίας των Βεροιέων.

Τις καταληκτήριες εκδηλώσεις των επετειακών «Λ΄  Παυλείων» τιμούν με την παρουσία τους Ιεράρχες των πρεσβυγενών και νεωτέρων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Αρσένιος (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιππώνος κ. Στέφανος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λίπλγιαν κ. Δοσίθεος (Πατριαρχείο Σερβίας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ουγγαρίας κ. Σιλουανός (Πατριαρχείο Ρουμανίας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζουγκδίδι και Τσαΐσι κ. Γεράσιμος (Πατριαρχείο Γεωργίας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος (Εκκλησία της Κύπρου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φιέρι κ. Νικόλαος (Εκκλησία της Αλβανίας) και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, καθώς και ο Αρχιμ. Αθανάσιος Σουλτάνωφ από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας.

Κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο οποίος μεταδόθηκε απευθείας από τον τηλεοπτικό εκκλησιαστικό σταθμό «4Ε», τέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αποστόλου Παύλου που φυλάσσεται στην Ιερά μας Μητρόπολη.