Σάββατο, Ιούλιος 27, 2024
Follow Us
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 21:54

Κατανυκτικός Εσπερινός και ομιλία από τον Γέροντα Ελισσαίο στη Βέροια

Το εσπέρας της Κυριακής, 31ης Μαρτίου, τελέστηκε ο Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρου Μπίρδα, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη στο Ιερό Βήμα (λόγω αφωνίας) ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στο τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού μίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, Γέροντας Ελισσαίος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Μηνύματα πνευματικής ζωής από τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά».

Ο προϊστάμενος του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας, πριν την ομιλία του Γέροντος Ελισσαίου ανέφερε ότι με την πατρική μέριμνα του Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος συνεχίζονται για ακόμη μία χρονιά οι ομιλίες των Αγιορειτών Πατέρων στο τέλος Κατανυκτικών Εσπερινών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ευχαρίστησε τον σεβαστό Καθηγούμενο που ανταποκρίθηκε για ακόμη μία φορά στην πρόσκληση της Ιεράς μας Μητροπόλεως.