Δευτέρα, Ιούνιος 17, 2024
Follow Us
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 14:14

Συναντήσεις γνωριμίας με το αγωνιστικό Σκράμπλ (Scramble) στην Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Ο Όμιλος ΣΚΡΑΜΠΛ Βέροιας σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, διοργανώνουν συναντήσεις γνωριμίας με το αγωνιστικό Σκράμπλ (Scramble).

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο και συνεχίζονται δυναμικά, μέχρι το τέλος της χρονιάς, τις Τετάρτες 29/11, 6/12, 13/12 20/12 27/12, 5-6.30 το απόγευμα.

Για ενήλικες, με ελεύθερη συμμετοχή.

 

Λίγα λόγια για το Scramble

Το Scramble είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό και δημοφιλές παιχνίδι λέξεων, για μικρούς και μεγάλους. Εκτιμάται ότι έχουν πουληθεί περίπου 150 εκατομμύρια επιτραπέζια παιχνίδια και υποστηρίζεται από 29 γλώσσες. Για να μπορέσεις να το παίξεις σωστά και με επιτυχία, είναι απαραίτητο να γνωρίζεις καλή ορθογραφία και αν όχι, η χρήση ενός λεξικού (η οποία επιτρέπεται) θα σε βοηθήσει πολύ.

Πρόκειται για ένα εύκολο παιχνίδι το οποίο επιπλέον βοηθά στην ενίσχυση της στρατηγικής σκέψης και στην ανάπτυξη των υπολογιστικών δεξιοτήτων του παίκτη. Είναι ένα ομαδικό παιχνίδι (παίζεται από 2 ή 4 παίκτες) με ό,τι αυτό συνεπάγεται: επικοινωνείς, αναπτύσσεις τη συνεργατικότητα και την ευγενή άμιλλα, μοιράζεσαι χαρά και γνώση, δένεσαι ακόμα πιο πολύ με οικογένεια και φίλους… κοινωνικοποιείσαι! Τέλος, είναι ένα παιχνίδι δημιουργικό, το οποίο προτείνουν οι ειδικοί για την ενίσχυση και εξάσκηση της μνήμης.