Δευτέρα, Σεπτέμβριος 16, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 22:50

Πωλήσεις ακινήτων στα πιο πολυτελή προάστια της Αθήνας

Η αναζήτηση πολυτελούς κατοικίας στην Αθηνά δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για πολλούς. Πολλά είναι τα κτηματομεσιτικά γραφεία που εξειδικεύονται σε αυτό. Η Εκάλη και η Βούλα είναι δύο πολυτελή προάστια της Αθήνας. Βρίσκονται και τα δύο στα νότια προάστια της πόλης και είναι γνωστά για τα πολυτελή σπίτια, το καταπράσινο τοπίο και την εύκολη πρόσβαση στην θάλασσα.

Οι πωλήσεις κατοικιών στην Εκάλη https://metone.gr/property_location/ekali/ έχουν αυξηθείκατά πολύ γιατί είναι ένα από τα πιο εύπορα προάστια. Εκεί μένουν πολλοί ευκατάστατοι Έλληνεςκαι ξένοι και η Εκάλη είναι γνωστή για τις πολυτελείς κατοικίες και τις βίλες της. Εκεί θα βρείτε  επίσης μια σειρά από πρεσβείες και  σχολεία με πολυεθνικό χαρακτήρα. Η μέση τιμή ενός σπιτιού στην Εκάλη είναι περίπου 1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες κατοικίες με πιο προσιτές τιμές που ξεκινούν από περίπου 500.000€. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές στην Εκάλη περιλαμβάνουν:

Το Καστρί: Αυτή η γειτονιά φιλοξενεί μερικά από τα πιο πολυτελή σπίτια στην Εκάλη. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με εκπληκτική θέα στην πόλη και την Ακρόπολη.

Ιλίου Μέλαθρον: Αυτή η γειτονιά φιλοξενεί μια σειρά από πρεσβείες και πολύ καλά ιδιωτικάσχολεία. Βρίσκεται επίσης κοντά στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, και προσφέρει την δυνατότητα πεζοπορίας και ποδηλασίας σε κατοίκους και επισκέπτες.

Νέο Ψυχικό: Εκεί θα βρείτε μία γειτονιά με μοντέρνα μπαρ και εστιατόρια. Είναι επίσης πολύ  κοντά στην Ακρόπολη και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Οι πωλήσεις κατοικιών στην Βούλα https://metone.gr/property_location/voula/ είναι αρκετά πιο οικονομικές από την Εκάλη. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένα επιθυμητό προάστιο που φιλοξενεί μια σειρά από πλούσιους Έλληνες και ξένους. Η Βούλα φιλοξενεί επίσης μια σειρά από παραλίες, γεγονός που την καθιστά δημοφιλή προορισμό για τους καλοκαιρινούς μήνες των διακοπών. Η μέση τιμή ενός σπιτιού στη Βούλα είναι περίπου 600.000€. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες πιο προσιτές επιλογές, με τιμές που ξεκινούν από περίπου 300.000€. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές στη Βούλα περιλαμβάνουν:

Καλυμνιώτικα: Αυτή η γειτονιά φιλοξενεί μια σειρά από παραλίες και παραθαλάσσια εστιατόρια. Βρίσκεται επίσης κοντά στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αττικής, το οποίο προσφέρει δυνατότητες καταδύσεων και κολύμβησης με αναπνευστήρα.

Ευρυάλη: Αυτή η γειτονιά φιλοξενεί μια σειρά από πάρκα και χώρους πρασίνου. Είναι επίσης κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, καθιστώντας την μια βολική τοποθεσία για τους επιβάτες.

Δικηγορικά: Αυτή η γειτονιά φιλοξενεί μια σειρά από παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες. Είναι επίσης κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βούλας, καθιστώντας την μια βολική τοποθεσία για τη δημόσια συγκοινωνία.

Ποιο προάστιο είναι κατάλληλο για εσάς;

Συνοψίζοντας,αν ψάχνετε για ένα πολυτελές σπίτι σε μια ήσυχη και φιλική γειτονιά για οικογενειακές δραστηριότητες, τότε η Εκάλη είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια πιο οικονομική επιλογή με πιο χαλαρή ατμόσφαιρα για ψώνια, φαγητό, παραλίες, κολύμπι και θαλάσσια σπορ τότε η Βούλα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Επιλογή που θα κάνετε για το καλύτερο προάστιοθα εξαρτηθεί από τις ατομικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι, σας συνιστούμε να κάνετε λίγη έρευνα και να επισκεφτείτε και τα δύο προάστια πριν λάβετε μια απόφαση.