Πέμπτη, Σεπτέμβριος 19, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 14:27

Πώς η καφετέριά σου θα αποκτήσει τακτικούς πελάτες

Για να είναι μια καφετέρια επιτυχημένη, πρέπει να αποκτήσει έναν πυρήνα πελατών. Αν έχεις κάποιους ευχαριστημένους, τακτικούς πελάτες είναι σίγουρο ότι και οι ίδιοι θα προτείνουν την επιχείρησή σου στους φίλους τους. Έτσι, θα μπορέσεις σιγά σιγά να χτίσεις την «αυτοκρατορία» σου. Πώς, όμως, θα κρατήσεις του πελάτες στην επιχείρησή σου;

Η επικοινωνία είναι σημαντική

Η πρώτη εντύπωση είναι και αυτή που μένει στον πελάτη. Αν στην πρώτη επίσκεψη απογοητευθεί, δύσκολα θα δώσει δεύτερη ευκαιρία. Σημασία έχει να δείξεις στον πελάτη ότι χαίρεσαι να τον εξυπηρετήσεις. Δεν πρέπει η δουλειά να μοιάζει με αγγαρεία. Φρόντισε να έχεις ένα ευχαριστημένο και επικοινωνιακό προσωπικό, προκειμένου να προσελκύσουν αυτοί τους πελάτες για εσένα.

Γρήγορες και σωστές παραγγελίες

 συστήματα παραγγελιοληψίας https://www.elink.com.gr/, π.χ. ένα σύστημα deliveryhttps://www.elink.com.gr/product/%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%AF%CE%B1%CF%82-delivery, θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις τις παραγγελίες των πελατών και να αποφύγεις λάθη και παρεξηγήσεις. Ειδικά σε μέρες όπου επικρατεί πανικός, δεν μπορείς να περιμένεις, εσύ και οι υπάλληλοι σου να τα βγάλετε πέρα με μπλοκάκια και σημειώσεις. Η ασύρματη παραγγελιοληψία είναι ένα δώρο για κάθε επιχείρηση προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Επιβράβευσε την αφοσίωση

Δώσε στους πελάτες σου ανταμοιβή για την προτίμησή τους στο κατάστημά σου. Με κάρτες μέλους, κουπόνια, ημέρες με προφορές, διαγωνισμούς στα socialmedia, κλπ. θα κάνεις τους πελάτες να δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με την επιχείρησή σου και θα αποκτήσουν κίνητρα για να κάνουν το μαγαζί στέκι τους και να το προτείνουν σε φίλους τους.

Κεράσματα

Τα κεράσματα είναι ένας παραδοσιακός τρόπος, να αποκτήσεις γερές σχέσεις με τους πελάτες σου και παράλληλα να προωθήσεις νέα προϊόντα. Αν, κυρίως, στις πρώτες παραγγελίες τους, φροντίζεις να τους παρέχεις δωρεάν ένα snack, ή ένα σφηνάκι έστω από γρανίτα, τότε σίγουρα θα κερδίσεις θετικές εντυπώσεις και σχόλια. Η ψυχολογία του καταναλωτή είναι αυτή στην οποία πρέπει να εστιάσεις την προσπάθεια σου. Αν νιώσει ευπρόσδεκτος και σημαντικός, η υπόθεση έχει ουσιαστικά κλείσει και πρέπει να αναμένεις αυτόν και την παρέα του σύντομα, και όχι για μία μόνο επίσκεψη.

Ποιότητα

Μεγάλη σημασία για την επιτυχία στο μαγαζί σου έχει η ποιότητα στα προϊόντα που θα προσφέρεις. Κανείς δεν θα επιλέξει ένα μαγαζί με φτωχή ποιότητα, όσο ευγενικό κι αν είναι  το προσωπικό σου. Ακόμα και η σούπερ διακόσμηση, δεν είναι ικανή να κρατήσει την πελατεία που θα είναι δυσαρεστημένη από την ποιότητα του καφέ.  Η στιγμή του καφέ, ειδικά για τους Έλληνες, είναι ιερή, γιατί είναι στιγμή χαλάρωσης και κοινωνικοποίησης. Αν δεν μπορεί ο πελάτης να τον απολαύσει, θα πάει στο επόμενο μαγαζί που θα τον ικανοποιήσει. Μια δυνατή και ίσως λίγο πιο ακριβή ποικιλία καφέ, θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα στην επιχείρησή από ό,τι αν επιλέξεις τη φθηνότερη.

Με τα παραπάνω δεδομένα προκύπτει πως οι τακτικοί πελάτες αποτελούν τα θεμέλια, πάνω στα οποία θα χτίσεις την φήμη του μαγαζιού σου. Μην τους αφήσεις να φύγουν.