Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 11:39

Περιποιηθείτε τα μακριά μαλλιά σας: 3 tips που θα σας βοηθήσουν

Τα μακριά μαλλιά είναι υπέροχα, ωστόσο απαιτούν φροντίδα και διαρκή ενασχόληση προκειμένου να παραμένουν λαμπερά και εντυπωσιακά κάθε στιγμή της ημέρας. Αν ανήκετε και εσείς στην κατηγορία των γυναικών που έχουν μακριά μαλλιά, αλλά δεν ξέρετε πως να τους χαρίσετε την περιποίηση που χρειάζονται, βρείτε παρακάτω ορισμένα tipsκαι δώστε στα μαλλιά σας υγιή όψη και μοναδική εμφάνιση εύκολα και γρήγορα.

Επισκεφτείτε συχνά το κομμωτήριο

Όσο και αν σας μοιάζει παράδοξο, το συχνό κούρεμα των μαλλιών δεν τους στερεί το μήκος τους, αλλά τα βοηθά να μακρύνουν γρηγορότερα και να είναι πιο δυνατά και υγιή. Συνεπώς οι συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο, τουλάχιστον 1 φορά στους δύο – τρεις μήνες πρέπει να αποτελέσουν σημαντικό μέρος της φροντίδας των μαλλιών σας. Στο κομμωτήριο που εμπιστεύεστε μπορείτε επίσης να βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία από θεραπείες μαλλιών, οι οποίες προσφέρουν ενυδάτωση, λάμψη και αναδόμηση της τρίχας σας. Καλό θα ήταν λοιπόν να κάνετε το δώρο στον εαυτό σας και να του προσφέρετε μια σειρά θεραπειών, ιδίως μετά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν δεν έχετε βρει ακόμη το κομμωτήριο που εμπιστεύεστε αναζητήστε στο διαδίκτυο κομμωτήρια στην περιοχή σας, π.χ. κομμωτήρια Αγία Παρασκευή και σίγουρα θα βρείτε κάποιο που να σας ταιριάζει.

Πείτε όχι στο συχνό λούσιμο

Όλες θέλουμε να έχουμε λαμπερά μαλλιά με όγκο σαν να βγήκαμε μόλις από το μπάνιο, ωστόσο δεν μπορείτε να πλένετε τα μαλλιά σας σε καθημερινή βάση, καθώς αυτή σας η συνήθεια φθείρει την τρίχα σας. Ακόμη και αν έχετε λιπαρά μαλλιά, τα οποία λαδώνουν πολύ γρήγορα φροντίστε να προμηθευτείτε κάποιο dryshampooή να κάνετε χτενίσματα όπως κοτσίδες, messybuns, αλογοουρές, κλπ. τα οποία θα κλέψουν τις εντυπώσεις ενώ θα κρύψουν το γεγονός ότι τα μαλλιά σας χρειάζονται λούσιμο. Περιορίστε το λούσιμο στις 2 φορές την εβδομάδα και πολύ σύντομα θα δείτε την διαφορά στα μαλλιά σας.

Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά προϊόντα

Φυσικά και είναι βολικό και οικονομικό να προμηθεύεστε τα προϊόντα για τα μαλλιά σας από το σούπερ μάρκετ, όμως έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να μην είναι τα κατάλληλα για τις ανάγκες της τρίχας σας; Τα μακριά μαλλιά όπως ήδη αναφέραμε απαιτούν εντατική περιποίηση και έχει έρθει η ώρα να τους κάνετε αυτό το δώρο. Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας ώστε να σας προτείνει ειδικά σαμπουάν, conditioner, μάσκες και θεραπείες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, π.χ. olaplexhttps://romylos.gr/collections/olaplexκαι κάντε αυτή την επένδυση για τα μαλλιά σας όπως κάνετε για το δέρμα σας.