Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 17:10

Ξεκίνησε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Κληρικών στη Βέροια

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στη Βέροια, το νέο πιστοποιημένο και μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο: «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ(εξομολογητική)» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020». Το ανωτέρω πρόγραμμα, όπως όλα τα προγράμματα του Ι.Π.Ε, προσφέρεται δωρεάν.

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνεχίζεται και κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο (2022-2023) η συνεργασία του Ι.Π.Ε. με τις Ιερές Μητροπόλεις και με άλλους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας.

Κατά την εναρκτήρια αυτή συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου του Νέου, πολιούχου Βεροίας, τον αγιασμό τέλεσε ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης και στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο οποίος ανέγνωσε το χαιρετισμό του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευχαριστίες.

Ακολούθως ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης έλαβε τον λόγο και μετέφερε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου οραματιστού, ιδρυτού και Προέδρου του Ιδρύματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει την άοκνη του μέριμνα μέσα στα πολυεύθυνα αρχιεπισκοπικά καθήκοντά του, για την αποστολή του Ι.Π.Ε., που σκοπό έχει την προσφορά στον κλήρο και τον λαό της Εκκλησίας.

Ευχαρίστησε επίσης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα για την εκ νέου συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με το Ι.Π.Ε., δίνοντας με τον τρόπο αυτό την δυνατότητα στους κληρικούς της περιφερείας του, μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής, επ’ αγαθώ της τοπικής κοινωνίας. Ευχαριστίες εξέφρασε και στον συντονιστή του προγράμματος, Αρχιμ. Παύλο Σταματά, Αρχιερατικό Επίτροπο Αντιγονιδών, για την άριστη οργανωτική συνεργασία και την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος, το οποίο παρακολουθούν 38 κληρικοί της Αποστολικής Μητροπόλεως της Βεροίας.

Κατόπιν ανέπτυξε με την εισήγησή του το θέμα: «Η πνευματική υποστήριξη στην σύγχρονη κοινωνία», ενημερώνοντας τους παρισταμένους για τη θεματική και των λοιπών ενοτήτων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν προσεχώς, ενώ ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ουσιαστικές απορίες, στις οποίες ο π. Θεολόγος απαντούσε με πληρότητα και σαφήνεια, χαράσσοντας κατευθύνσεις.

Έπειτα απονεμήθησαν οι σχετικές βεβαιώσεις παρακολουθήσεως του προηγούμενου προγράμματος στους συμμετέχοντες και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τα οφέλη του.

Μετά το πέρας των επιμορφωτικών συναντήσεων, ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε., θα πραγματοποιήσει τον απολογισμό του προγράμματος και την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων στον χαιρετισμό που ανέγνωσε εκ μέρους του ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, Προέδρου του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.