Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 10:34

Ο Μάριος Βεάνος, το GG του Γιώργου Ζήση στη Βέροια και "Αυτή η νύχτα μένει"

Μία από τις εξαιρετικές φωνές που κυριαρχούσε στην νυχτερινή ζωή της Βέροιας στην δεκαετία του 1980, ήταν του Μάριου Βεάνου που τραγουδούσε στο κορυφαίο, εκείνη την εποχή, μπουζουκτζίδικο της περιοχής, το GG του Γιώργου Ζήση.  

Ο Μάριος Βεάνος, για τους 50+, θα ενθυμούνται ότι τραγουδούσε ντυμένος γυναίκα. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην «επικαιρότητα» καθώς στην υψηλής τηλεθέασης τηλεοπτική σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» που προβάλλεται στον Alpha, μιμούνται τον χαρακτήρα του.

Συγκεκριμένα τον χαρακτήρα του Ντίνου στην σειρά «Αυτή η νύχτα μένει», υποδύεται ο ηθοποιός Γιώργος Παπαπαύλου που κάνει αίσθηση με την ερμηνεία του. Για τον ρόλο του Ντίνου/Ντίνα, ο Γιώργος Παπαπαύλου αποκάλυψε ότι «ο Ντίνος βασίζεται σε υπαρκτό πρόσωπο, που είναι ο Μάριος Βεάνος. Εμπνεύστηκαν την ιστορία του, εγώ δεν μιμούμαι τον Μάριο, κάνω έναν τελείως διαφορετικό ρόλο, αλλά υπήρξε ένας άνθρωπος που τόλμησε τότε να εμφανιστεί ως γυναίκα στα μαγαζιά».

Ο Μάριος Βεάνος εργάστηκε, εκτός από την GGτου Γιώργου Ζήση στη Βέροια, και σε πολλά μπουζουκτζίδικα της επαρχίας, όπως στην Λάρισα, και είχε κάνει θραύση στις πίστες όπου τραγουδούσε και εμφανιζόταν ως γυναίκα. Κανένας δεν ξεχνά την μοναδική του ερμηνεία «Μια χαμένη Κυριακή…», του μεγάλου σουξέ της Μαρινέλλας.

Επίσης στην ίδια σειρά, σε κάποια επεισόδια, έγινε αναφορά και στον βεροιώτη επιχειρηματία Γιώργο Ζήση και το GG.