Δευτέρα, Μαϊος 27, 2024
Follow Us
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 21:39

Ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Μανέκα από τον Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας σας προσκαλεί σε μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση όπου το παρελθόν συναντάται με το παρόν και το μέλλον, την Τετάρτη στις 15 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ. στον Χώρο Τεχνών Βέροιας. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο "in memoriam" - στη μνήμη του Βλάχου ερμηνευτή, Γιώργου Μανέκα.
Ο σύλλογος τιμά το ιδρυτικό μέλος του, Γιώργο Μανέκα, που "έφυγε" το 2021, προβάλλοντας μέρος του έργου του, που αποτελεί μία ιστορικής σημασίας πολιτιστική παρακαταθήκη για όλους τους Βλάχους και πηγή έμπνευσης για τους νέους και τις νέες.
Στην εκδήλωση, διάρκειας μιάμισης ώρας, θα αποδοθούν ζωντανά τραγούδια από νέους ερμηνευτές αλλά και το Τμήμα της Χορωδίας του συλλόγου, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Επίσης, θα παρουσιαστεί η ΝΕΑ έκδοση "Ο ΕΡΧΟΜΟΣ" που περιλαμβάνει πολυσέλιδο ένθετο και διπλό CD με 19 βλάχικα τραγούδια. Θα προβληθεί επίσης, μέρος οπτικοακουστικού υλικού, από την ομότιτλη παραγωγή του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας.
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Παράσχος, Φώτης Καραβιώτης (κλαρίνο)
Αντώνης Παπαδόπουλος (κρουστά)
Πέτρος Πιπιλιάρης (ακορντεόν)
Θάνος Ρούμπος (βιολί)
Θοδωρής Σιταράς (τρομπέτα)
Αποστόλης Πιντζιλαίος (λαούτο)
Τραγουδούν:
Λέμη Γατοπούλου, Απόστολος Καραμίχος, Κωνσταντίνος Μέλιος, , Θανάσης Μπακάλης, Γιώργος Παράσχος, Τάνια Πατσίκα, Τάνια Πίσκου, Νίκος Σταμανίκης, Μιχάλης Φουνταλής
Τμήμα Χορωδίας ΛΣΒΒ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
Ώρα έναρξης: 7.30 μ.μ.
Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας
Είσοδος ελεύθερη