Παρασκευή, Μάρτιος 01, 2024
Follow Us
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 20:44

Με επιτυχία η Εορτή των Γραμμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως στη Νάουσα

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου το μεσημέρι στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ στη Νάουσα πραγματοποιήθηκε η Εορτή των Γραμμάτων της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών και του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου.

Στην αρχή ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Αρχιερατικός Επίτροπος Ειρηνουπόλεως Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και κάλεσε τον Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα να απευθύνει τον πατρικό χαιρετισμό του.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδηλώσεως ήταν η κ. Ευθυμία Γώτη, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας και ο κ. Γεώργιος Μαρτζέλος, ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., οι οποίοι παρουσίασαν τη διακονία και την προσφορά της Εκκλησίας στα Γράμματα και την Παιδεία από τους Τρεις Ιεράρχες μέχρι τον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Όσιο Γεράσιμο τον Υμνογράφο.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η νέα έκδοση του Ιδρύματος «Μητροπολιτικόν Κέντρον Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ», αφιερωμένη στον Όσιο Γεράσιμο τον Υμνογράφο, την οποία συνέγραψε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, πνευματικός υιός του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας και περιλαμβάνει τον βίο και προσωπικές εμπειρίες.