Τετάρτη, Οκτώβριος 23, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 23:00

Ο Χρόνης Δαμιανίδης εντάχθηκε στο κόμμα "Ελεύθεροι Άνθρωποι"

Στο κόμμα "Ελεύθεροι Άνθρωποι" εντάχθηκε ο Ημαθώτης επιχιερηματίας και πρώην υποψήφιος βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων, Χρόνης Δαμιανίδης. Την γνωστοποίηση της ένταξή του ανακοίνωσε το νέο κόμμα που ηγείται ο Πάρις Κουρτζίδης, πλέκοντας το εγκώμιο του Χρόνη Δαμιανίδη. 

Διαβάστε σχετικά:

"Χαιρετίζουμε την απόφαση του κ. Χρόνη Δαμιανίδη να συμπορευθεί με το κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και τον πρόεδρο Πάρι Κουρτζίδη, καλώντας να ακολουθήσουν κι άλλες πολιτικο-κοινωνικές προσωπικότητες, αλλά και πρώην σύντροφοί του.

Ο Χρόνης Δαμιανίδης υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων από το 1989, δίνοντας σημαντικές μάχες στην πολιτική ζωή του τόπου για το δημόσιο συμφέρον και την Ελλάδα. Η απόφασή του να συμπορευτεί με το ΕΛ.Α και τον Πάρι Κουρτζίδη, ασφαλώς και μας τιμά ιδιαιτέρως.

Κάθε συμβατή, λογική και ρεαλιστική κοινωνικο-πολιτική προσωπικότητα που θα αποφασίσει να έρθει ΜΑΖΙ, πάνω απ’ όλα ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ, για να συστρατευθεί στη νέα ισχυρή πολιτική δύναμη, της οποίας ηγείται ο κ. Πάρις Κουρτζίδης, είναι καταλυτικά χρήσιμη.

Όλοι μαζί θα χτίσουμε ανθεκτικές, σύγχρονες και αξιόπιστες γέφυρες με την ελληνική κοινωνία και ειδικά με τους νέους ανθρώπους.

Ακολουθεί η δήλωση συστράτευσης του κ. Χρόνη Δαμιανίδη, ο οποίος κάνει ιδιαίτερη μνεία στον κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη, η στήριξη του οποίου είχε προηγηθεί στο πρόσωπο του προέδρου των Ελεύθερων Ανθρώπων και του νέου ισχυρού πολιτικού συνασπισμού – «ομπρέλα».

Αμφότεροι οι δύο πρόεδροι, των Ελεύθερων Ανθρώπων και των «Λιονταριών», χαιρέτισαν την απόφαση Δαμιανίδη για συμπόρευση με το ΕΛ.Α και κάθε ακόμη πολιτικό-κοινωνική προσωπικότητα, κόμμα, κίνημα ή και πολιτική κίνηση που αναμένονται να ακολουθήσουν, ειδικά έως την 19η Μαΐου 2022, που αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για τις επίσημες ανακοινώσεις που αφορούν στο νέο ισχυρό πολιτικό συνασπισμό – «ομπρέλα» υπό την αδιαμφισβήτητη ηγεσία του κ. Πάρι Κουρτζίδη:

«Με συνέπεια και συνέχεια από το 1989 μέχρι και τις τελευταίες εκλογές έδωσα σκληρούς αγώνες στο πλευρό του πολιτικού μου αδελφού Βασίλη Λεβέντη. Μετά από πολύχρονη πορεία κατορθώσαμε και βάλαμε στην Βουλή των Ελλήνων την Ένωση Κεντρώων. Το όραμα όμως έμεινε ανεκπλήρωτο. Μπορεί ο Βασίλης τα προβλήματα υγείας του να τα αντιμετωπίζει με περίσσια δύναμη ψυχής, αλλά η πάντα ψυχρή πραγματικότητα για συνέχιση των δύσκολων πολιτικών αγώνων, δεν επιτρέπει την παρουσία του στο προσκήνιο όσο κι αν ο ίδιος δεν το έχει ακόμα αποδεχτεί. Έτσι εδώ και ένα χρόνο ξεκίνησα μαζί με τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη μια προσπάθεια ομογενοποίησης του Ριζοσπαστικού Πολιτικού Κέντρου.

Με απέραντη χαρά, με πλήρη ανιδιοτέλεια και με αστείρευτα κουράγια θα δώσω τον καλό και νικηφόρο αγώνα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ενισχύοντας την ομπρέλα του καινούργιου πολιτικού σχηματισμού, ο οποίος ήδη αποτελείται από το κίνημα/κόμμα Ελεύθεροι Άνθρωποι, με επικεφαλής του, τον πρόεδρο Πάρι Κουρτζίδη, καθώς και το κόμμα Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα του Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Καλώ και τα άλλα στελέχη, μέλη, όπως και τους ψηφοφόρους της Ένωσης Κεντρώων σε αυτήν την κρίσιμη για την Ελλάδα και τους Έλληνες συμπόρευση. Δεν συμπορευόμαστε ετερόκλητες δυνάμεις. Ήμουν, είμαι και παραμένω πιστός κεντρώος αγωνιστής – Έλληνας και εντάσσομαι στο μοναδικό πραγματικά νέο ισχυρό κόμμα του Κέντρου, της λογικής, του ανθρωπισμού, του ρεαλισμού και του κεντρώου κοινωνικό-πολιτικού ριζοσπαστισμού».

Η δήλωση του κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη: «Ο Χρόνης Δαμιανίδης, ο ενεργός πολίτης που λάτρεψε και συνεχίζει να λατρεύει ανθρώπινα τον Βασίλη Λεβέντη, μου αποδεικνύει κάθε μέρα, τόσο καιρό τώρα το πόσο σημαντική ήταν η ανιδιοτελής προσφορά του στα μεγάλα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων στην Βόρεια Ελλάδα. Όταν διαχρονικά σε όλη την Ελλάδα ο Λεβέντης έπαιρνε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά, ο Χρόνης από το μικρό χωριό Πατρίδα της Ημαθίας έδινε στον αγώνα της Ένωσης Κεντρώων ποσοστά της τάξης του 4%. Μάλιστα, στο ευρωψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων ο Χρόνης αναδείχτηκε τρίτος σε ψήφους, με πρώτον φυσικά τον Βασίλη Λεβέντη.

Η δημόσια δήλωση συμπόρευσης του Χρόνη Δαμιανίδη στον κοινό καλό και καθοριστικά χρήσιμο για την Ελλάδα αγώνα μας, δίνει μήνυμα νίκης. Στέλνει όμως παράλληλα και πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση και κάθε ενδιαφερόμενο Έλληνα πολίτη ή και πολιτικό, που θέλει να κυβερνηθεί διαφορετικά η Ελλάδα.

Η εποχή των δήθεν και των φωνακλάδων, χωρίς πραγματική ουσία ή και αποτέλεσμα, στην πολιτική τελείωσε, κι αυτό θα αποδειχτεί στις επερχόμενες εκλογές. Φτάσαμε στην εποχή του ορθού λόγου και των τολμηρών πολιτικών αποφάσεων για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μπαίνουμε όλοι μαζί στη νέα εποχή που τα λόγια θα συνοδεύονται από πράξεις και έργα. Με ανθρωπισμό, ρεαλισμό, ριζοσπαστισμό και κοινωνική δικαιοσύνη.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Χρόνης θα προσφέρει στον νέο ισχυρό πολιτικό σχηματισμό μας και στον επικεφαλής του, τον Πάρι Κουρτζίδη, προς όφελος της πατρίδας, πολύ περισσότερα από αυτά που πρόσφερε τόσα χρόνια στην Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη».

Εν συνεχεία ακολούθησε η δήλωση του κ. Πάρι Κουρτζίδη, με την οποία ο πρόεδρος του «ΕΛ.Α», καλωσόρισε τον Χρόνη Δαμιανίδη που αποφάσισε να συστρατευθεί στη μάχη για την ελληνική ανατροπή:

«Καλωσορίζω τον Χρόνη Δαμιανίδη στην κοινωνική και πολιτική συμπόρευση, στη μάχη διαρκείας που αποφασίσαμε ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ επιτυχώς να δώσουμε για να αλλάξει επιτέλους η Ελλάδα μορφή και ο ελληνικός λαός μοίρα!

Ήρθε η ώρα της λογικής. Του ρεαλισμού.

Ήρθε η στιγμή για αληθινές ρήξεις και ανατροπές στην Ελλάδα.

Ήρθε η στιγμή του ριζοσπαστισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης! Για τον άνθρωπο, την οικογένεια, την κοινωνία, την πατρίδα. Θέλουμε, μπορούμε, ξέρουμε πως!

Αποτελεί τιμή και ευθύνη που θα ηγηθώ αυτής της νέας πολιτικής δύναμης στην οποία έρχονται τέτοιες σπουδαίες ιστορικές και πάντα ιδιαίτερα χρήσιμες προσωπικότητες ΜΑΖΙ.

Ευχαριστώ θερμά λοιπόν και τον Χρόνη Δαμιανίδη και τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη και κάθε συμβατή, λογική και ρεαλιστική κοινωνικο-πολιτική προσωπικότητα που θα αποφασίσει να έρθει ΜΑΖΙ, πάνω απ’ όλα ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ, για να συστρατευθεί μέχρι την συμβολική 19η Μαΐου 2022, η οποία γίνεται ημερομηνία ορόσημο για την πολιτική δύναμή μας, ή και να αθροίσει δυνάμεις μετέπειτα, ενόψει της πιο καθοριστικής μάχης των τελευταίων ετών για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για το μέλλον του έθνους των Ελλήνων! Για την ελληνική κοινωνία και τις νέες γενιές αυτής της ένδοξης πατρίδας.

Οι Έλληνες του Πόντου, της Πόλης, της Μικράς Ασίας, της Θράκης, όλοι οι Έλληνες Ακρίτες, κάθε Έλληνας της διασποράς, όπως κάθε Ελλαδίτης βρίσκει και αναγνωρίζει εδώ στο ΕΛ.Α το “σπίτι του”».