Τετάρτη, Οκτώβριος 23, 2024
Follow Us
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 12:29

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Αρχοντικό της Βούλας Χατζίκου από τους Μικρασιάτες

Μία βδομάδα περίπου από την ημέρα που έγινε η δωρεάν παραχώρηση του Αρχοντικού της Βούλας Χατζίκου από τον Δήμο Βέροιας στον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας, ξεκίνησαν κιόλας οι εργασίες αποκατάστασης των χώρων.

Η διοίκηση του Συλλόγου με τη βοήθεια του Δήμου Βέροιας και συγκεκριμένα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Βασίλη Παπαδόπουλου που παραχώρησε το φορτηγό αυτοκίνητο, ξεκίνησε η αποκομιδή και απόρριψη των ογκωδών και διαφόρων άλλων αντικειμένων που βρίσκονταν εντός των 20 δωματίων διαφόρων χρήσεων.

Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια  καθώς το Αρχοντικό της Βούλας Χατζίκου που δώρισε προ 20ετίας περίπου στον Δήμο Βέροιας, βρίσκονταν σε αχρησία και κατά συνέπεια ο Σύλλογος Μικρασιατών αναλαμβάνει να το αποκαταστήσει για να το εκμεταλλευτεί για τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς του σκοπούς.  

Για τον λόγο αυτό καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να προσφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο θέλουν, ώστε σύντομα να ετοιμαστεί ένα ακόμα αρχιτεκτονικό κόσμημα στην πόλη της Βέροιας.