Παρασκευή, Οκτώβριος 25, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 15:54

Βέροια: «Μάχη» για τα εκδοτήρια των ΚΤΕΛ

Την παράνομη συνέχιση λειτουργίας επιχείρησης μαζικής εστίασης, παρασκευής και προσφοράς προχείρου γεύματος και αναψυχής στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας καταγγέλλει αναγνώστης στο zougla.gr, παραθέτοντας τα σχετικά έγγραφα και αποφάσεις.

Η εν λόγω καφετέρια, παρότι έχει κριθεί ακατάλληλη σύμφωνα με απόφαση του δήμου στις 10/8/21, τόσο από πλευράς ελέγχου του χώρου όσο και από πλευράς νομιμότητας του κτηρίου, εξακολουθεί να λειτουργεί παρανόμως, όχι ως καφετέρια, αλλά ως πρακτορείο των ΚΤΕΛ.

Οι τοπικοί ανταγωνιστές επιδιώκουν την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων, ουσιαστικά σε μια «μάχη» μεταξύ διαφορετικών επιχειρήσεων που εκδίδουν εισιτήρια για τα ΚΤΕΛ. Οι επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί ωστόσο δεν αναιρούν την ουσία των αποφάσεων της διοίκησης, οι οποίες εκδίδονται προφανώς για να εφαρμόζονται.

Οι αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών είναι φανερό ότι καθυστερούν την επιβολή όσων προβλέπονται, αλλά παραμένει άγνωστος ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δείτε την απόφαση:

Στην υπόθεση ενεπλάκη και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν είναι δυνατή η κυκλοφορία οχημάτων στο σημείο. Έτσι, αποφάσισε τη συνεχή περίφραξη του σημείου.

Μέχρι να τοποθετηθεί η μόνιμη και συνεχής περίφραξη, και βάσει της επίσημης απόφασης της Περιφέρειας, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος καλούνταν να προβεί σε άμεσο, προσωρινό αποκλεισμό της πρόσβασης οχημάτων στο σημείο με πλαστικά στηθαία ασφαλείας όντας αποκλειστικά υπεύθυνη για την οδική ασφάλεια των οχημάτων που κινούνται από και εμπρός από τις εγκαταστάσεις.

Παρόλο που οι εργασίες αποκλεισμού του χώρου πραγματοποιήθηκαν στις 26 Οκτωβρίου, περί τις 07:40, στις 11:00, ύστερα από αυτοψία στον χώρο, διαπιστώθηκε ότι είχαν κιόλας διανοιχτεί και μάλιστα στο σημείο υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα ενώ είχε κάνει στάση και ένα λεωφορείο ΚΤΕΛ.

Αναδημοσίευση από το https://www.zougla.gr