Σάββατο, Οκτώβριος 26, 2024
Follow Us
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 09:55

Λειτούργησε το σχολείο μετά από 21 χρόνια με δασκάλα την Ελευθερία Βύζα από τη Βέροια

Λειτούργησε ξανά μετά από 21 χρόνια το Δημοτικό Σχολείο στο Μαθράκι, ένα από τα διαπόντια νησιά που περιβάλλουν την Κέρκυρα με έναν μόνο μαθητή.

Στο σχολείο προσελήφθη αναπληρώτρια δασκάλα Βύζα με καταγωγή από την Φυτειά και μεγαλωμένη στη Βέροια και μαζί με τον 9χρονο Τάσο, πέρασαν το πρωί της Δευτέρας το κατώφλι του σχολείου, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε, όπως είθισται, ο καθιερωμένος αγιασμός, παρουσία των 35 μονίμων κατοίκων σκορπίζοντας χαρά και ελπίδα.

Η Ελευθερία Βύζα είναι κόρη του οδηγού Ευθύμη Βύζα και της Μαρίας με καταγωγή από τα Λευκάδια και στο Μαθράκι μετακόμισε μαζί με τον σύζυγό της. Σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα με την Ελευθερία Βύζα, μας μίλησε πως είναι ευχαριστημένη από την επιλογή της να υπηρετήσει σ΄ ένα μικρό νησάκι και ιδιαίτερα όταν το συγκεκριμένο σχολείο επαναλειτουργεί μετά από 21 χρόνια. "Αλλωστε είμαι εξοικειωμένη καθώς στο παρεθλόν υπηρέτησα σ΄ ένα ακόμη μικρό νησί την Σχοινούσα. Στο Μαθράκι βρήκα μια ζεστή ατμόσφαιρα με φιλόξενους ανθρώπους και πιστεύω ότι η διαμονή μας θα είναι ευχάριστη" μας είπε η νεαρή δασκάλα.