Σάββατο, Οκτώβριος 26, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 12:07

Δύο νέα έργα οδοποιίας στην διάθεση των αγροτών του Δήμου Βέροιας

ΣΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ-ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΣΠΑ

Δύο σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Βέροιας βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης. Το πρώτο αφορά το αγρόκτημα Αγίου Γεωργίου και το άλλο το αγρόκτημα Μαυροδενδρίου-Μακροχωρίου, τα οποία χρηματοδοτούνται από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ.

Και τα συγκεκριμένα έργα θα συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση των υποδομών του πρωτογενή τομέα. Στις περιοχές παρέμβασης, οι κάτοικοι δραστηριοποιούνται κυρίως στην γεωργία αλλά και στην κτηνοτροφία. Η εξασφάλιση εύκολης και ασφαλούς πρόσβασης στις  αγροτικές περιοχές παρέμβασης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η ανεμπόδιστη διακίνηση των παραγόμενων προϊόντων αλλά και η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των καλλιεργητικών μεθόδων θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες εργασίας και εκμετάλλευσης γης των παραγωγών με οικονομικά, και όχι μόνο, οφέλη.

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βέροιας παραβρέθηκαν στην ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του έργου «Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Αγίου Γεωργίου του Δήμου Βέροιας».

Το έργο προϋπολογισμού 251.720€ είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Το έργο περιλαμβάνει την βελτίωση των γεωμετρικών και ποιοτικών (ασφαλτόστρωση, σήμανση) χαρακτηριστικών υφιστάμενης αγροτικής οδού, συνολικού μήκους 1.542μ.

Το έργο της Αγροτικής οδοποιίας Μαυροδενδρίου-Μακροχωρίου βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς απομένουν κάποιες λεπτομέρειες και έχει γίνει προσωρινή παραλαβή. Έγιναν ασφαλτόστρωση, τοποθετήθηκαν σημάνσεις και προστατευτικά στηθαία καθώς και διαγραμμίσεις. Έχει προϋπολογισμό 435.240,00 ευρώ.

 «Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε ανθρώπους που κρατούν ακόμη ζωντανή την ύπαιθρο και  τον πρωτογενή τομέα και να συνδράμουμε στο βαθμό που μπορούμε ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας τους» μας είπε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Άρδευσης, Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Βέροιας Ηλίας Τσιφλίδης και συμπλήρωσε τονίζοντας πως «σε μία δύσκολη εποχή, ο πρωτογενής τομέας του τόπου μας είναι αυτός που μπορεί να δώσει ανάσα. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που μοχθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Για τον λόγο αυτό οι τεχνικές μας υπηρεσίες σχεδιάζουν και καταθέτουμε τις μελέτες για χρηματοδότηση, όπως είναι τα Προγράμματα ΕΣΠΑ».