Κυριακή, Οκτώβριος 27, 2024
Follow Us
Κυριακή, 02 Μαϊος 2021 13:27

Κατασκευή πεζογέφυρας στο σημείο της παλιάς γέφυρας στο φράγμα του Αλιάκμονα

Από την στήλη αυτή πολλές φορές με εκτενή ρεπορτάζ που κάναμε, αλλά και έχουμε φιλοξενήσει, εκφράσαμε την άποψη της ανάδειξης και της αξιοποίησης του φράγματος του Αλιάκμονα, τόσο με το φυσικό κάλος που προσφέρει η περιοχή, όσο και με τις δυνατότητες που δημιουργήθηκαν με την κατασκευή της λίμνης από την ΔΕΗ.

Σήμερα ήρθε μία ακόμη πρόταση που συμβάλλει προς τον σκοπό αυτό. Ο Πολιτικός Μηχανικός, πρώην Βουλευτής Ημαθίας και πολίτης με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος, ο Γιώργος Ουρσουζίδης, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο προτείνει την κατασκευή πεζογέφυρας στη θέση της παλιάς γέφυρας, που ένωνε τις δύο όχθες του Αλιάκμονα πριν πολλές δεκαετίες, ή αν θέλετε, το Βέρμιο με τα Πιέρια.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Ουρσουζίδης «πολλοί είναι εκείνοι που εδώ και πολλά χρόνια το ζητούν, πιστεύοντας στην ανάπτυξη αυτού του θαυμάσιου Τοπίου Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους» και δεν έχει άδικο.

Μάλιστα δημοσιεύει και μια απεικόνιση της πεζογέφυρας που μπορούσε να κατασκευαστεί και έτσι, στην οποία βοήθησε και ο φίλος του Апостол Каймакис.